Videokolāža: iespaidīgākie kadri no vulkāna izvirduma Havaju salās

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Havaju salās izvirdis Kīlauea vulkāns, un karstā lava apņēmusi apmēram 3,6 hektārus lielu teritoriju. Lai arī iedzīvotāji no vulkāna apkārtnes ir evakuējušies, vairākos aculiecinieku uzņemtos video redzams, kā lēni plūstoša lava aprij ceļmalā novietotu automašīnu un dzīvojamās mājas tuvumā gaisā lido lavas šļakatas.

Vienā video redzams, kā lavas vilnis lēni tuvojas ielas malā Punā novietotai baltai automašīnai, līdz apņem vienu tās pusi.

Citā video Havaju salu iedzīvotājs Kīts Broks, svētdien atgriezies mājās pēc savām mantām, aiz žoga nofilmēja savdabīgu lavas «strūklaku» - ugunīgas šļakatas, kas šāvās gaisā.

«Skaņa bija neizturama, kā simt kravas vilcieni,» viņš raksta sociālajā tīklā «Facebook». «Zeme lēkāja, bija grūti noturēt taisni kameru.»

Broka māja bija starp apmēram 35 ēkām, ko izpostīja vulkāna izvirdums.

No vulkāna apkārtnes evakuējās aptuveni 1700 cilvēki, taču svētdien un pirmdien dažu stundu garumā, kad vulkāna aktivitāte pierima, daudziem tika dota atļauja uz neilgu laiku atgriezties mājās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu