«Līgo mežā»: uz ugunskura cepts trusis «bērzos» jeb zaķīšu pirtiņa

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad Jāņu vakara galdā kā goda ēdienu aicinām likt trusi, kura gaļa nav trekna, lai spēka pietiek dančiem un svētku izdarībām. Turklāt viss pagatavošanas process ir interesants, tajā var iesaistīt viesus. Ticiet, galarezultāts būs neticami gards!

Gatavojoties un svinot Jāņus, «Egoiste» jau tradicionāli piedāvā noderīgus padomus un dažādas vasaras saulgriežu ēdienu receptes, kas tapušas nekur citur kā dabas svētnīcā – mežā! Šogad par mūsu meža garšas gidu izvēlējāmies talantīgo Latvijas garšu pazinēju Ritvaru Tomu Loginu. Uzzini, kā no tā visa, kas aug tev apkārt, var ēdienu pagatavot ne vien aizraujoši, bet arī ļoti garšīgu.

Mums nepieciešams:

- trusis,

- bērza zari,

- sāls, pipari un bērza sulas sīrups (ja tāda nav, var izlīdzēties ar kļavu sīrupu vai medu).

Sākotnēji trusi iepliķējam ar sāli un pipariem. Tad ietinam to kārtīgi bērzu zaros, aptinam ar linu auklu un nostiprinām uz iesma virs ugunskura. Pēc kāda laiciņa zarus noņemam un laiku pa laikam cepeti apsmērējam ar bērza sulas sīrupu. Kad trusis brūns, ņemam nost no uguns un mielojamies.

Priecīgus Jāņus!

Lai labi garšo!

Jau nākamajā «Līgo mežā» sērijā uzzināsi, kā mežā top zemes cepeškrāsnī cepta stirna!

Īpašs paldies video tapšanā Latvijas garšu pazinējam Ritvaram Tomam Loginam, kā arī visai TVNET komandai: Mārtiņam Otto, Gerdai Pulkstenei, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu