Ātruma Cilts video: Latviju pārņem pasaules velobraukšanas trakums

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

TVNET sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko Ātruma Cilts sēriju. Šoreiz raidījumā viss par un ap riteņbraukšanu, jo studijā viesojas velosportists, «fiksīšu» karalis Toms Alsbergs, lai iepazīstinātu skatītājus ar aktualitātēm daudzpusīgajā velobraukšanas kultūrā un velo sacensību kaislībām, kuras jau pavisam drīz piedzīvos Rīgas ielas.

Riteņbraukšanas sezona rit pilnā sparā, un aizraujoši jaunumi norisinās arī velosportā. Ātruma Cilts vadītāji Pauls Timrots un Ilmārs Līkums uz studiju aicinājuši Latvijas slavenāko «fiksīšu» jeb fiksētā pārnesuma velosipēdu braucēju Tomu Alsbergu. Toms jau vairākus gadus kritēriju sacensībās pārstāv Spānijas komandu «Poloandbike», un nu tai pievienojies vēl viens latvietis - olimpietis Haralds Silovs. Kas kopīgs velosportam un ātrslidošanai un kā Haraldam sokas pie «fiksīša» stūres – par to plašāk Ātruma Cilts jaunākajā raidījumā.

Arī Rīgu jau šīs vasaras beigās pārņems velo sacensību bums, jo no 22. līdz 26. augustam galvaspilsētā norisināsies vērienīgais pasaules velokurjeru čempionāts, kas vienlaikus ir pasaulē lielākie pilsētas velokultūras svētki, ik gadu pulcējot simtiem veiklāko un ātrāko velokurjeru no visas pasaules. Programma solās būt gana trakulīga ar lielu dalībnieku skaitu, tādēļ Toms aicina autovadītājus būs saprotošiem un ar cieņu izturēties pret sacensību dalībniekiem.

Bet tiem, kuri velosipēda vietā priekšroku dot auto vadīšanai, Artūrs Virbulis sagatavojis ieskatu alternatīvā autosporta sacīkšu jaunumos. Aizvadītās F1 sacīkstes, pēc Artūra domām, bija visai garlaicīgas, savukārt Austrālijā notiekošās lieljaudas V8 motoru spēkratu sacensības «V8 Supercars» gan ir uzmanības vērtas! Sacensības iemājo īstenu austrāliešu aizrautību ar spēcīgiem dzinējiem un apbrīnojamu lojalitāti pret «Ford» un «General Motors Holden».

Ātruma Cilts ir skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, LMT Straumē un internetā. Skatītāji aicināties iesaistīties Twitter diskusijās ar tēmturi #ĀtrumaCilts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu