Gobzems uzskata, ka Kaimiņa un Zakatistova aizturēšana ir mēģinājumi apklusināt partiju (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Partijas «KPV LV» biedrs, advokāts Aldis Gobzems uzskata, ka viņa biedru – Artusa Kaimiņa un Ata Zakatistova aizturēšanas esot mēģinājumi apklusināt partiju.

«Mūs mēģina piespiest klusēt,» teica Gobzems un akcentēja, ka pirmo reizi Latvijā sākts runāt tieši – saucot vārdus un uzvārdus. «Šodien, aizturot Kaimiņu un Zakatistovu, mums tiek pateikts – pietiek runāt,» akcentēja Gobzems.

Viņš arī akcentēja, ka ir vērsies drošības iestādēs, «jo tiek izsekoti manas ģimenes ciemiņi un gar manu dzīvesvietu regulāri notiek dīvaina kustība, piemēram, vienai un tai pašai mašīnai pabraucot garām desmit reizes vienas dienas laikā, kaut dzīvoju vietā, kur nav kur aizbraukt un kur nekad neviens vispār nebrauc. Manu dzīvesvietu novēro no blakus esošās mājas.»

KNAB pērn sāka kriminālprocesu par Kaimiņa vadītās partijas «KPV LV» iespējams nelikumīgu finansēšanu. Kriminālprocess tika izmeklēts pēc trīs Krimināllikuma pantiem, proti, par partijas nelikumīgu finansēšanu, par starpniecību partijas nelikumīgā finansēšanā un par partiju nelikumīga finansējuma pieņemšanu un izspiešanu.

Minētie likuma panti paredz iespēju sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

Runājot par Kaimiņa un Zakatistova aizturēšanām, Gobzems skaidroja, ka

samērā pasen esot bijis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, runājis ar izmeklētāju, kurš sākotnēji teicis, ka lieta būs jāizbeidz, taču vēlāk «esot saņemti norādījumi», ka lieta ir jāturpina.

«Tie ir mēģinājumi panākt, lai Artuss Kaimiņš nepiedalās 13. Saeimas vēlēšanās,» sacīja Gobzems un norādīja, ka Kaimiņš «neesot nozadzis nevienu santīmu» un atšķirībā no vairākiem oligarhiem Saeima viņu ir izdevusi.

«Es tiešām nezinu viņu personīgās attiecības, bet arī mums ir jādzīvo un jānopelna nauda ģimenei. Pieļauju, ka arī Zakatistovs strādā un veic kādas darbības. Tomēr ir jāuzsver, ka KPV LV nav saņēmusi nelikumīgu finansējumu,» lūgts komentēt, vai Zakatistovs no Tamuža saņēmis kādus līdzekļus, klāstīja Gobzems.

Portāls «pietiek.com» iepriekš vēstīja, ka šī lieta sākta saistībā ar Kaimiņu un viņa «naudas lietām».

Portāla rīcībā bija nonākuši video ar Kaimiņa un viņa partijas valdes locekļa Zakatistova sarunu. Tajā Zakatistovs stāsta: «Mēs ar Viesturu turpinām strādāt, jo mums, man arī citas iespējas nav. Ja mēs tagad pārstājam, tad man vispār kāposts nenāk un šitais te, un es tūlītās bankai esmu parādā katru mēnesi par šito...» Partijas valdes loceklis arī stāsta, ka «vienreiz esmu saņēmis 2000 eiro plus [pievienotās vērtības nodokli] PVN. 1400 samaksāju par šo dzīvokli. Nē par dzīvokli atsevišķi tiek piemaksāts... Es saņemu par pakalpojumu 500 eiro no citurienes skaidrā. Par to, lai es turpinātu, varētu strādāt partijā.» Uz jautājumu: «Paga, Ati, fundamentāls jautājums: ja tu nebūtu KPV, ja tev nebūtu ar šo visu nekāda sakara, tev [uzņēmējs Viesturs] Tamužs dotu «divīti»?» - Zakatistovs atbild: «Dotu mazāk, jā.»

Kaimiņš iepriekš atzina, ka viņš un Zakatistovs savulaik ir snieguši liecības KNAB par publiskotajiem video.

Ziņots, ka KNAB trešdien veic kratīšanu arī pie partijas «KPV LV» valdes locekļa Ata Zakatistova. Priekšpusdienā, pēc Saeimas sēdes, kurā tā nolēma ļaut veikt kriminālprocesuālās darbības pret Artusu Kaimiņu (KPV LV), Kaimiņu aizturēja KNAB. Tāpat KNAB šodien veic kratīšanu pie uzņēmēja Viestura Tamuža.

2016.gadā «KPV LV» pameta vairāki biedri. No partijas aizgājušie cita starpā arī netieši norādīja, ka iebilst pret «nesankcionētām sarunām» ar Viesturu Tamužu.

Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta pētnieks Ilmārs Poikāns toreiz izteicās, ka Tamuža vārds piesaukts brīdī, kad uzsvērts, ka politiskajam spēkam «vajag kāpostu», un tas esot piemērs partijas vārda izmantošanai savtīgiem mērķiem.

Ar Tamužu pagaidām nav izdevies sazināties.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu