Cilvēka stulbumam nav robežu: braucošas Tesla vadītājs pārsēžas pasažiera sēdeklī

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Ik pa laikam pasaules medijus pāršalc ziņas, ka kādam bezpilota automobilim atkal ir misējies un tas pagriezienā aizbraucis taisni vai citādi izraisījis avāriju.

Autonomās braukšanas tehnoloģijas vēl ir tālu no pilnības, tādēļ loģiski būtu paturēt prātā, ka elektroniskās acis un ausis jebkurā brīdī situāciju uz ceļa var pārprast un pārlieku nepaļauties uz programmatūras spriestspēju.

Tomēr Lielbritānijā ir kāds vadītājs, kurš par sava Tesla Model S autopilota prasmi patstāvīgi pieņemt lēmumus bija tik ļoti pārliecināts, ka

uz šosejas ieslēdza autonomās braukšanas režīmu un pārsēdās pasažiera sēdeklī.

Pēc aculiecinieku teiktā, satiksme 2017.gada 21.maija rītā uz konkrētā autoceļa bijusi visai intensīva, tādēļ ātrums nav bijis liels - aptuveni 40 jūdzes jeb 64 kilometri stundā, teikt Hertfordšīras policijas ierakstā Facebook.

Cik ilgi 39 gadus vecais Bhavešs Patels tā turpināja ceļu, nav zināms, taču laimīgā kārtā līdz avārijai viņa pārgalvīgais brauciens nenonāca.

Pagājis gandrīz gads, kopš neparasto situāciju uz ceļa M1 nofilmēja kāda cits auto pasažieris; Patels tagad stājies tiesas priekšā, kur savu vainu atzina. Tiesa viņam noteica autovadīšanas liegumu uz 18 mēnešiem, kā arī nosprieda, ka 100 stundas jānostrādā bez atlīdzības sabiedrības labā, kā arī jāsamaksā tiesas izdevumi 1800 sterliņu mārciņu apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu