Ungārija vēlas piemērot kriminālatbildību NVO, kuras atbalsta nelegālo imigrāciju

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MARKO DJURICA / REUTERS

Ungārijas konservatīvā premjerministra Viktora Orbāna valdība otrdien iesniegusi parlamentā jaunu versiju likumprojektam, kas paredz piemērot kriminālatbildību nevalstiskajām organizācijām, kuras atbalsta vai finansē nelegālo imigrāciju, atklāja kāds augsta ranga valdības politiķis.

Likumprojekts ir daļa no valdības kampaņas pret ungāru izcelsmes amerikāņu miljardieri Džordžu Sorosu, kuru Orbāns apsūdz apzinātā imigrācijas organizēšanā no Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem.

Valsts sekretārs Čaba Demeters preses konferencē paziņoja, ka likumprojekta teksts tiks publiskots vēlāk otrdien, un valdība vēlas, lai parlaments to apstiprina, cik ātri vien iespējams.

Orbāns, kurš atrodas pie varas Ungārijā kopš 2010.gada, palielinājis savu kontroli pār medijiem un stingri iestājies pret imigrāciju, kā dēļ nonācis domstarpībās ar Eiropas Savienību (ES).

Kampaņā pirms parlamenta vēlēšanām aprīlī Orbāns lika uzsvaru uz imigrācijas problēmām un apsūdzēja Sorosu un viņa atbalstītās nevalstiskās organizācijas centienos graut Ungārijas kristīgo kultūru, pārpludinot valsti ar imigrantiem.

Soross šīs apsūdzības vairākkārt noliedzis.

«Šis ir tiesisks ietvars un tiesu ziņā būs izlemt, kā tās kvalificēs konkrētas aktivitātes,» norādīja Demeters.

Vācijas kanclere Angela Merkele pirmdien brīdināja, ka Orbāns riskē izraisīt krīzi Ungārijas konservatīvās partijas «Fidesz» attiecībās ar citām ES centriski labējām partijām saistībā ar likumiem, ko tās uzskata par pilsoņu brīvību ierobežojošiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu