Rolls-Royce prezentē savu pirmo apvidus auto Cullinan

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rolls-Royce

Kā iepriekš solīts, ceturtdien pusdienas laikā Rolls-Royce tīmeklī visā pasaulē vienlaicīgi atklāja savu jaunāko veikumu - kompānijas pirmo apvidus auto Cullinan.

Uz turīgām ģimenēm orientētais Rolls-Royce apvidus auto būs viens no greznākajiem, jaudīgākajiem un arī

pats dārgākais sērijveida šāda tipa auto, kādu šobrīd var iegādāties.

Automobilis tiks apgādāts ar tādu pašu motoru, kāds pukst zem markas flagmaņa Phantom garā motora pārsega. Tas būs 6,75 litru V12 turbodzinējs ar 571 zirgspēka jaudu un 850 Nm griezes momentu. To, saprotams, saņems pilnpiedziņas sistēma, lai Cullinan varētu spert kāju tur, kur neviens Rolls-Royce līdz šim nav kāju (riteni) spēris.

Tai pašā laikā vairāk nekā divarpus tonnas smagais auto saglabās zīmolam raksturīgās gaitas komforta īpašības. To pamatā visu riteņu piestūrēšanas sistēma un adaptīva pneimopiekare, kas cita starpā

mašīnu nolaiž par 40 mm zemāk, tiklīdz paredzēta iekāpšana vai izkāpšana.

Kā jau minēts, Cullinan mērķauditorija būs turīgas ģimenes, taču, ja piecas sēdvietas nav nepieciešamas, varēs pasūtīt arī auto ar divām nodalītām sēdvietām aizmugurē. Vienlaikus auto būs arī visnotaļ praktisks. Standarta konfigurācijā tā bagāžas novietnes tilpums ir 600 litri, savukārt ar nolaistām atzveltnēm tas pieaug līdz 1930 litriem. Interesanta funkcija bagāžniekā ir elektriski paceļama grīda, lai tā būtu vienā līmenī ar atzveltnēm.

Oficiāli mašīnas cenas vēl nav izziņotas, taču Automotive News Europe lēš, ka

Cullinan bāzes cena būs ap 250 tūkstošiem sterliņu mārciņu jeb 285 tūkstoši eiro.

Salīdzinājumam Bentley Bentayga, kas ir šobrīd ātrākais sērijveida apvidnieks (301 km/h), arī maksā daudz, taču mazāk. Par aptuveni 100 tūkstošiem eiro mazāk dīzeļa versijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu