Pašvaldībām būtu finansiāli jānodrošina bērnudārzs reemigrantu bērniem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Latvijas valsts piederīgo, kas nolēmuši atgriezties tēvzemē, jeb reemigrantu bērniem pašvaldībām būtu finansiāli jānodrošina bērnudārzs, šodien Saeimas Pilsonības un sabiedrības saliedētības komisijas sēdē uzsvēra atbildīgās amatpersonas.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārie sekretāri Jānis Eglīts (VL-TB/LNNK) un Zanda Kalniņa-Lukaševica (V) norādīja, ka pašvaldībām ir pienākums nodrošināt bērniem vietu savos bērnudārzos. Gadījumā, ja brīvu vietu nav, tad pašvaldībām saskaņā ar jau spēkā esošo kārtību jāpiešķir likumā noteiktais finansējums, lai atbalstītu vietu privātajā bērnudārza, skaidroja amatpersonas.

Šo jautājumu komisijas sēdē aktualizēja «Vienotības» frakcijas deputāts Anrijs Matīss, kurš vērsa uzmanību, ka, piemēram, Rīgā rindā uz pašvaldības bērnudārzu jāiestājas uzreiz pēc bērna piedzimšanas un tajā jāstāv trīs līdz četrus gadus.

Kalniņa-Lukaševica norādīja, ka jautājums par pieeju bērnudārziem bija aktuāls arī šodien Saeimas Ārlietu komisijas sēdē, kurā pirmajā lasījumā tika atbalstīts Diasporas likuma projekts. Ārlietu komisija paredzējusi lūgt parlamentu par likuma projektu konceptuāli lemt rīt, 24.maija sēdē, pavēstīja ĀM parlamentārā sekretāre.

Komisijas sēdē šodien tika sniegts arī ieskats ar arī bērnudārzu pieejamību saistītā pilotprojekta «Reģionālās reemigrācijas koordinators» 2018.-2020.gadam īstenošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu