Kims Čenuns Lavrovam sola palikt uzticīgs denuklearizācijas idejai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns ir paziņojis Krievijas ārlietu ministram Sergejam Lavrovam par savu uzticību Korejas pussalas denuklearizācijai, piektdien vēstīja Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

«Kims Čenuns pateica, ka Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas griba pēc Korejas pussalas denuklearizācijas vēl arvien ir nemainīga, konsekventa un noteikta,» ziņoja KCNA pēc ceturtdien notikušās Kima un Lavrova tikšanās Phenjanā.

Kims pauda cerību, ka ASV un Ziemeļkorejas attiecības un pussalas denuklearizācija «tiks risinātas pakāpeniski» un «ka šo jautājumu risināšana virzīsies uz priekšu efektīvā un konstruktīvā dialogā un sarunās,» teikts KCNA ziņojumā.

Lavrova vizīte Ziemeļkorejā notika laikā, kad ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo un bijušais Ziemeļkorejas izlūkdienesta priekšnieks Kims Jončols Ņujorkā apsprieda Kima Čenuna un ASV prezidenta Donalda Trampa vēsturiskā samita plānošanu.

Pirms 12.jūnijā Singapūrā plānotā samita ir jānosaka tā darba kārtība. Galvenais klupšanas akmens varētu būt «denuklearizācijas» jēdziens, jo abas puses to atbalsta, bet dažādi definē.

Vašingtona grib, lai Ziemeļkoreja ātri un pārbaudāmā veidā atteiktos no visiem kodolieročiem apmaiņā pret sankciju atcelšanu un ekonomisko palīdzību.

Politiskie analītiķi uzskata, ka Ziemeļkoreja nebūs gatava atteikties no kodolieročiem, kamēr nebūs saņēmusi drošības garantijas, ka ASV nemēģinās gāzt tās režīmu.

Kima izteikumi norāda uz viņa cerību, ka problēma tiks risināta pakāpeniski.

Lavrovs brīdināja necerēt pārāk daudz un aicināja visas puses «izvairīties no kārdinājuma pieprasīt visu un tagad», liecina viņa teiktā atšifrējums, ko publicēja Krievijas Ārlietu ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu