ASV pagarina kiberuzbrukumu dēļ Krievijai noteiktās sankcijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps vēl uz gadu pagarinājis sankcijas, kas vairākām valstīm, arī Krievijai, noteiktas par kiberuzbrukumiem pret Savienotajām Valstīm, teikts Baltā nama tīmekļa vietnē publicētajā rīkojumā.

«Šīs būtiskās ļaunprātīgās darbības kibertelpā joprojām ir īpaši un ārkārtēji draudi Savienoto Valstu nacionālajai drošībai, ārpolitikai un tautsaimniecībai,» teikts dokumentā.

Runa ir par rīkojumu, kuru 2015.gada 1.aprīlī parakstīja Trampa priekšgājējs Baraks Obama un kas ļauj ASV Finanšu ministrijai bloķēt Savienoto Valstu teritorijā personu aktīvus, kas sarīkojuši kiberuzbrukumus pret Vašingtonu.

2016.gada decembrī šis dokuments tika paplašināts.

Sankcijas cita starpā noteiktas Krievijas Federālajam Drošības dienestam un Galvenajai izlūkošanas pārvaldei, kā arī ar šiem specdienestiem saistītajām struktūrām - Īpašo tehnoloģisko centram, Datu apstrādes sistēmu dizaineru profesionālajai asociācijai un «ZOR Security», vēsta laikraksts «Vedomosti».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu