«Rīgas festivālu» atklās trio «Art-i-shock»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

9. jūnijā VSIA «Latvijas koncertu» rīkoto «Rīgas festivālu» Spīķeru koncertzālē atklās trio «Art-i-shock» - trīs mūziķes ar atšķirīgām personībām un temperamentiem - pianiste Agnese Egliņa, sitaminstrumentāliste Elīna Endzele un čelliste Guna Šnē. Koncerta programmas centrā būs viens no visu laiku lielākajiem simfoniskās mūzikas hitiem - Morisa Ravela «Bolero», informē Rinta Bružēvica, «Latvijas koncertu» sabiedrisko attiecību speciāliste.

Pasaulslaveno Morisa Ravela «Bolero» īpaši priekš trio «Art-i-shock» ir aranžējis Andrejs Puškarevs. Tik pat krāšņi kā «Bolero» ir arī pārējie programmas skaņdarbi, kuros gan dzirksteļo dienvidniecisks temperaments, gan karsē Spānijas svelmainā saule, gan patverties ļauj veldzējošs vējš.

Ansamblis uzstājies laikmetīgās mūzikas festivālos «Latvijas Jaunās mūzikas dienas», «Arēna», Latviešu mūzikas svētkos Madonā, sitaminstrumentu festivālā Ukmerģē (Lietuvā), Eiropas Mūzikas forumā (Rīgā), savas programmas atskaņojis festivālos «Sansusī», «Dominante», «Eiropas Ziemassvētki» un «Rīgas festivālā». Sadarbojies ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Liepājas simfonisko orķestri un kamerorķestri «Sinfonia Concertante» diriģentu Andra Pogas, Aināra Rubiķa un Atvara Lakstīgalas vadībā atskaņojot trio veltītos Andra Vecumnieka un Jura Karlsona trīskāršos koncertus.

«Art-i-shock» pirmais tvarts, kas tapis ciešā sadarbībā ar radio «Klasika», saņēma Latvijas Mūzikas Ierakstu Gada balvu «Zelta mikrofons» kategorijā «Labakais akadēmiskās mūzikas albums 2018».

«Art-i-shock» visbiežāk var dzirdēt Rīgā, bet radošajā ikdienā ietilpst arī aktīva koncertēšana Latvijas novados, trio sniedzis koncertus Norvēģijā, Igaunijā, Lietuvā, Albānijā, Gibraltārā.

VSIA «Latvijas koncertu» organizētais «Rīgas festivāls» notiks no 9. līdz 20. jūnijam. Festivāla programmā šogad gan gaismas un mīlestības pielieta mūzika, kas apliecina lūgšanu spēku, gan muzikālas sapņu ainas; skanēs arī 20. gadsimta mūzika un provokatīva jaunrade. Festivāla noslēgumā visu vainagos koncerts, kas tapis sadarbībā ar fondu «Baltijas muzikālās sezonas» - Latvijas valsts simtgades ietvaros notiekošajā koncertciklā «Dzimuši Latvijā» mūsu pašu lepnums mecosoprāns Elīna Garanča uz Dzintaru koncertzāles skatuves satiksies ar vienu no Eiropas klasiskās mūzikas simboliem - «Vīnes filharmoniķiem» un harizmātisko venecuēliešu diriģentu Rafaelu Pajari.

«Rīgas festivālu» atbalsta Rīgas dome un Jūrmalas pilsētas dome.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu