Tramps: G7 samits bija «ārkārtīgi produktīvs»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CLEMENS BILAN / EPA

Savienoto Valstu prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka sarunas ar pārējo G7 valstu līderiem sestdien bijušas «ārkārtīgi produktīvas» un ka viņš dotu priekšroku pasaulei bez muitas tarifiem, ja vien citas valstis tirdzniecībā ar ASV būtu godīgas.

Peres konferencē tūlīt pēc tam, kad viņš pārtrauca dalību G7 samitā Kvebekā, lai dotos uz Singapūru, kur viņam paredzēta tikšanās ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu, Tramps kategoriski noliedza, ka sanāksmes gaisotne būtu bijusi saspīlēta.

«Nekādu tarifu, nekādu barjeru. Tā tam vajadzētu būt. Un nekādu subsīdiju. Es pat teicu: «Nekādu tarifu»,» norādīja Tramps.

«Mums beigās bija ārkārtīgi produktīvas diskusijas par nepieciešamību pēc godīgas un abpusēji izdevīgas» tirdzniecības, norādīja Tramps, kas izsaucis kolēģu sašutumu, apliekot ASV tērauda un alumīnija importu ar muitas tarifiem.

«Mēs vēlamies un sagaidām, ka citas valstis piedāvās amerikāņu eksportam godīgu piekļuvi tirgum, un mēs spersim jebkādus soļus, kas nepieciešami, lai [pasargātu] ražošanu un strādājošos no negodīgas [tirdzniecības] prakses, kādas netrūkst. Taču mēs to izskaudīsim, pamazām, taču noteikti,» uzsvēra Baltā nama saimnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu