Rekords! Daugavā izvilkts 100 kilogramus smags sams

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rinalds Tarvīds

Klintainieši Jānis Ritums un Gunārs Groza 6. jūnijā Daugavā ar murdu izvilkuši 100 kilogramu smagu un 2,45 metrus garu samu, vēsta izdevums «Staburags».

Lūgts pastāstīt par vilkšanas procesu, Gunārs Groza atbildējis īsi: «Grūti! Bijām apmēram Daugavas vidū un laivā samu ievilkām divatā.»

«Grūti un ilgi jau bija, kausējām apmēram divas stundas, sams jau nestāv mierā kā ķēdē piesieta govs, tas maļas, kuļas pa ūdeni, bet šad tad laimējas to izvilkt,» teic Jānis Ritums. «Daudz gan netrūka, ka sams būtu apgāzis laivu. Tā gan vēl nekad nav gadījies. Labi, ka nopirku jaunu laivu, kas ir lielāka un platāka par iepriekšējo. Īrāmies uz krastu un samu divatā izvilkām malā. Nav jau tik traki — divatā simt kilogramu var vinnēt,» sacīja Groza.

Foto: Rinalds Tarvīds

Pagājušā gada jūnijā Jānis Ritums Daugavā ar murdu noķēra 86 kilogramus smagu un 2,23 metrus garu, bet aizpagājušajā gadā — 69 kilogramus smagu un 2,20 metru garu ūsaini.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu