Grībauskaite Viļņā pulcē pasaules līderes-sievietes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JULIEN WARNAND / EPA

Viļņā pēc Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites ierosmes no trešdienas līdz piektdienai notiek pasaules līderu sieviešu tikšanās, kas pulcējusi vairāk nekā 300 ietekmīgas politiķes, uzņēmējas, starptautisko un sabiedrisko organizāciju pārstāves no pāri par 90 pasaules valstīm.

Forums «Ir laiks: Simts iemeslu rīkoties» sarīkots, atzīmējot Lietuvas valstiskuma atjaunošanas simtgadi, kā arī simto gadskārtu, kopš Lietuvas sievietes vienas no pirmajām Eiropā izcīnīja balsstiesības.

Pasākuma dalībnieču vidū būs bijusī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, Maltas prezidente Marī Luīza Koleiro-Preka, bijusī Jaunzēlandes premjerministre Helēna Klārka

un citas ievērojamas sievietes, kas pārstāv Pasaules līderu sieviešu padomi, kuru kopš 2014.gada vada Lietuvas prezidente. Lielākā daļa dalībnieču pārstāvēs dažādu valstu parlamentus.

Trešdienas vakarā oficiālu pieņemšanu Viļņas Valdnieku pilī foruma dalībniecēm rīkos Lietuvas Seima spīkers Viktors Pranckietis, bet ceturtdienas rītā oficiālajā pasākuma atklāšanā runās prezidente Grībauskaite.

Videouzrunu teiks arī ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs un bijusī ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone.

Forumā tiks spriests par to, kā veicināt līdzvērtīgu sieviešu un vīriešu iesaistīšanos pasaules ekonomikā, aktīvāku sieviešu līdzdalību politikā, kā panākt, lai modernās tehnoloģijas sekmētu ne tikai ekonomisko, bet arī sociālo progresu. Paredzēts pārrunāt arī svarīgākos jautājumus, kas saistīti ar globālo drošību, cilvēktiesību aizstāvību un sabiedrības veselības uzturēšanu.

Foruma laikā ceturtdien un piektdien Lietuvas nacionālajā Martīna Mažvīda bibliotēkā norisināsies atklātu pasākumu programma - diskusijas par sieviešu lomu Lietuvas un Polijas atmodas kustībās - «Sajūdī» un «Solidaritātē», par sieviešu karjeru tehnoloģiju jomā, paredzētas arī radošās tehnoloģiju darbnīcas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu