«Lielajā dzintarā» notiks «Laiks Ziedonim» ceremonija un koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Liepājas koncertzāle «Lielais dzintars» un Imanta Ziedoņa fonds «Viegli» ceturtdien, 3. maijā pulksten 19 aicina uz koncertu un apbalvojuma «Laiks Ziedonim» laureātu cildināšanas ceremoniju. Svinīgajā notikumā tiks apbalvoti laureāti piecās nominācijās, bet muzikālo noformējumu veidos Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā un koris «Laiks» Ilzes Balodes vadībā. Apbalvojuma ceremoniju vadīs mūziķis Jānis Strapcāns.

Liepājas Simfoniskā orķestra izpildījumā skanēs latviešu klasiķu – Ādolfa Skultes, Andreja Jurjāna un Romualda Kalsona – darbi, bet kora «Laiks» skanējumā klausītāji varēs baudīt jauno latviešu komponistu mūziku no cikla «Latvijas komponisti Latvijas simtgadei» - Jāņa Aišpura skaņdarbu «Piesaukšana» ar Ojāra Vācieša vārdiem un Raimonda Tigula «Griezes dziesmu» ar Dzintara Soduma vārdiem.

Mūziķa, režisora un scenārista Goran Gora veidotajā apbalvojuma ceremonijā skatītāji nokļūs ciešā saiknē ar Kurzemes dabu. «Katra «Laiks Ziedonim» ceremonija ir kā atsevišķs stāsts, kuru cenšamies izstāstīt, vienlaikus cildinot fantastiskas personības. Tā kā ceremonijas norises vieta ir Liepājas koncertzāle «Lielais dzintars», mūsu fokuss šogad būs šī Latvijas reģiona daba, Liepājas pilsētas šarms, kā arī dažāda veida muzikālie pārsteigumi. Lai īstenotu šo ideju, jau janvārī devāmies ekspedīcijās, kurās tikāmies ar vietējiem iedzīvotājiem, uzņēmējiem un māksliniekiem. Viņi ir kļuvuši par Liepājas un Kurzemes vēstniekiem apbalvojuma «Laiks Ziedonim» ceremonijas organizēšanā. Ekspedīcijas rezultātu ikviens varēs baudīt apbalvojuma «Laiks Ziedonim» cildināšanas ceremonijā,» stāsta Goran Gora.

Liepājas koncertzāle «Lielais dzintars»
Liepājas koncertzāle «Lielais dzintars» Foto: Publicitātes

Ceremoniju īpašu padarīs gan tieši Kurzemes novadam veidotais saturs, gan unikālā pasākuma scenogrāfija – simboliski veidota bibliotēka ar vairāk nekā 4000 grāmatām. Scenārija autore Rasa Bugavičute-Pēce, scenogrāfs Jurģis Krāsons, režisors Goran Gora. Imanta Ziedoņa muzejs aicina pasākuma apmeklētājus ziedot Imanta Ziedoņa daiļradi atspoguļojošas grāmatas un nodot tās Imanta Ziedoņa muzeja paspārnē topošajai Imanta Ziedoņa bibliotēkai. Grāmatas var nodot trešdien, 2. maijā no pulksten 11 līdz 15 pie koncertzāles informācijas centra 1. stāvā vai tieši pirms koncerta - ceturtdien, 3. maijā no pulksten 18 līdz 19 2. stāva vestibilā pie garderobes.

Ziedona biblioteka

from

Lielais dzintars

on

Vimeo

.

Ceremonija tiks atklāta ar režisora Paula Ķestera īpaši šim notikumam veidoto īsfilmu par Liepāju. «Šajā īsfilmā vēlējāmies atspoguļot vidi un kultūrtelpu, kurā norisinās ceremonija,» noslēgumā piebilst Goran Gora.

Biļetes uz koncertu, sākot no 10 eiro, nopērkamas koncertzāles «Lielais dzintars» informācijas centrā, Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem, I un II grupas invalīdiem, kā arī ģimenēm un grupām pieejamas atlaides.

Apbalvojuma «Laiks Ziedonim» cildināšanas ceremonija notiks jau piekto reizi. Apbalvojumu organizē Imanta Ziedoņa fonds «Viegli» sadarbībā ar Imanta Ziedoņa muzeju, atbalsta Liepājas pilsēta, koncertzāle «Lielais dzintars», apdrošināšanas sabiedrība ERGO un mecenāti Boriss un Ināra Teterevi. Apbalvojuma sadarbības partneri – Latvijas Televīzija, Latvijas Radio, ziņu portāls Delfi, Sestdiena un draugiem.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu