Francijā nespēj vienoties par diskutabla Parīzes teroraktu upuru memoriāla vietu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Francijas amatpersonas joprojām nav spējušas atrast vietu pretrunīgi vērtētajam ASV mākslinieka Džefa Kūnsa veidotajam memoriālam 2015.gada Parīzes teroraktu upuriem, pirmdien paziņoja Kultūras ministrija.

Kūnss pēc teroraktiem, kuros gāja bojā 130 cilvēki, ziedoja Parīzei desmit metrus augstu spilgtās krāsās veidotu mākslas instalāciju «Tulpju buķete».

Ministrija pēc tikšanās ar pilsētas domes amatpersonām un mākslinieka pārstāvjiem apstiprināja, ka lēmums par tā atrašanās vietu nav pieņemts.

Kūnss izraisīja sašutumu, kad paziņoja, ka vēlas savas darba uzstādīšanu mūsdienu mākslas muzeja «Palais de Tokyo» esplanādē, kas iziet uz Eifeļa torni.

Taču kultūras ministre Fransuāza Nisena pirmdien paziņoja, ka «mēs piedāvāsim viņam citu vietu». Kā iespējama alternatīva minēts parks Parīzes ziemeļos.

Kā pavēstīja avots, kuram zināma sarunu gaita, Kūnsa pārstāvji nav priecīgi no medijiem uzzināt, ka «Palais de Tokyo» kā variants ir noraidīts.

Janvārī mākslinieki, galeriju īpašnieki un amatpersonas, ieskaitot bijušo kultūras ministru Frederiku Miterānu, parakstīja atklātu vēstuli pret plānoto memoriālu.

Vēstulē Kūnss tika raksturots kā «industriālās mākslas emblēma» un nopelta 35 tonnu smagās skulptūras uzstādīšanas izmaksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu