Lietuva apsvērtu iespēju uzņemt Viļņā palestīniešu pārstāvniecību

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scnapix

Lietuva apsvērtu iespēju uzņemt Viļņā palestīniešu pārstāvniecību, norādījusi ārlietu ministra Lina Linkeviča preses pārstāve Rasa Jakilaitiene, reaģējot uz palestīniešu amatpersonu izteikumiem, ka šis jautājums tiks apspriests ar Lietuvas premjerministru Sauļu Skverneli, kas šomēnes apmeklēs palestīniešu teritorijas.

«Ja [palestīnieši] to uzņemtos, Lietuva atbildīgi izvērtētu pārstāvniecības izveidošanas perspektīvas,» viņa piektdien sacījusi ziņu aģentūrai BNS.

Palestīniešu pašpārvaldes ārlietu ministrs Riads al Malki šonedēļ izteicās, ka tiek domāts par tādas pārstāvniecības atvēršanu tuvākā pusgada laikā.

«Mēs apsveram iespēju atvērt vēstniecību Baltijas valstīs. Mēs pārdomājām, kurā no trim valstīm atvērt vēstniecību. Protams, kandidāte ir Lietuva kā lielākā valsts un līdere Baltijā,» viņš piebilda.

Pēc Jakilaitienes teiktā, palestīniešu pašpārvaldes prezidents Mahmuds Abass jau 2013.gadā, uzturoties Viļņā, izteicis vēlmi izveidot tur pārstāvniecību, bet līdz šim palestīnieši nekādus soļus šajā virzienā nav spēruši.

Lietuva nav atzinusi Palestīnas valsti, tādēļ palestīniešu pārstāvniecība pēc ranga oficiāli būtu zemāka par vēstniecību un, domājams, sauktos par Palestīnas biroju sakariemm ar Lietuvu.

Pašlaik palestīniešu pašpārvaldes intereses Baltijas valstīs ir pārstāvniecības Helsinkos pārziņā.

Skverneļa vizīte Izraēlā un palestīniešu teritorijās paredzēta no 18. līdz 20.jūnijam.

Kopumā Palestīnas valstiskumu atzinušas 139 pasaules valstis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu