Eirobarometrs: 47% iedzīvotāju uzskata, ka Latvijas tiesu sistēma ir neatkarīga

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

47% no Eirobarometra aptaujātajiem respondentiem uzskata, ka Latvijas tiesu sistēma ir neatkarīga, liecina Eiropas Komisijas (EK) pasūtītā Eirobarometra pētījuma rezultāti.

Savukārt 37% no aptaujātajiem uzskata, ka ar tiesu neatkarību ir «diezgan slikti», bet 7% respondentu uzskata, ka situācija šajā jomā raksturojama ar apzīmējumu «ļoti slikti», turpretim 12% respondentu nav viedokļa šajā jautājumā.

Vidēji Eiropas Savienībā (ES) savas valsts tiesu neatkarību pozitīvi vērtē 56% respondentu, vispozitīvāko vērtējumu savas tiesu sistēmas neatkarībai pauduši Dānijas iedzīvotāji, kur pozitīvi tiesu neatkarību vērtē 87% respondentu, bet viszemākais rezultāts bijis Horvātijā, kur tiesu neatkarībai tic vien 25% aptaujāto.

Latvijas gadījumā iedzīvotāji visbiežāk uzskata, ka tiesnešu neatkarību ietekmē spiediens no ekonomiskām vai citām interešu grupām, kā arī no politiķiem.

Savukārt 71% no Latvijā aptaujātajiem cilvēkiem uzskata, ka tiesnešu statuss ir atbilstošs, lai tas nodrošinātu viņu neatkarību.

Kopumā Latvijā tika aptaujāts 1001 cilvēks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu