TVNET no Dānijas: Ar kemperi uz pasaules čempionātu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Pasaules hokeja čempionāta rīkotāji Herningā līdzjutējiem piedāvā līdz šim nebijušu iespēju turnīra laikā dzīvot pārsimts metrus no hokeja arēnas.

Vienā no blakus esošā izstāžu centra hallēm ir izveidotas guļamvietas tiem faniem, kam nepatīk mērot lielus attālumus. Izvēles ir divas, īrēt nelielu telti, kuras ir uzslietas turpat hallē zem jumta, vai dzīvot nelielās istabiņās, kuras ir izveidotas kā kastītes no finiera plāksnēm.

Tiesa, kā atzīst paši rīkotāji, tad šis piedāvājums lielu interesi līdzjutējiem nav izraisījis, jo telts vai istabiņas īre bijusi pārāk dārga no 30 līdz 40 eiro par nakti.

Cita lieta ir blakus esošais kemperu parks, kurā čempionāta pirmajās dienās brīvu vietu gandrīz vai nebija. Ļoti daudz bija dāņu, arī vācieši un somi, kā arī teju desmit ceļojošie busiņi arī no Latvijas. Kā TVNET pastāstīja viens no satiktajiem latviešiem, kurš uz čempionātu brauca ar kemperi, dzīves apstākļi bijuši lieliski un hokeja svētkus kemperu parkā izbaudīt varot vislabāk.

«Mēs atbraucām no Limbažiem un nenožēlojam šo izvēli,» saka Latvijas izlases līdzjutējs Andis. «Esam paliela kompānija. Sākumā bija kādi astoņi-desmit kemperi no Latvijas, tagad gan esam palikuši vienīgie. Vakaros pēc spēlēm jautrība te sita augstu vilni. Pēc uzvaras pār Dienvidkoreju letiņi sapulcējās kopā, bija viens profesionāls ģitārists, ballīte sita augstu vilni un noteikti nebija sliktāk kā «Vejles Četros baltos kreklos»,» atzina Andis.

Viņam šis nav pirmais pasaules čempionāts, uz kuru braukts ar kemperi. «Pērn bijām arī Ķelnē, dzīvojām Reinas upes krastā, divus kilometrus no pilsētas centra,» atklāja līdzjutējs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu