Paragvaja pārcels vēstniecību Izraēlā uz Jeruzalemi

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Paragvaja līdz maija beigām pārcels vēstniecību Izraēlā uz Jeruzalemi, pirmdien paziņoja Paragvajas valdības pārstāvis un Izraēlas Ārlietu ministrija.

«Paragvajas prezidents Orasio Kartess plāno līdz mēneša beigām ierasties Izraēlā, lai atvērtu vēstniecību Jeruzalemē,» pavēstīja Izraēlas Ārlietu ministrijas pārstāvis Emanuels Nahšons.

Paragvajas valdības pārstāvis paziņoja, ka Kartesa došanās uz Izraēlu plānota 21. vai 22.maijā.

Tikmēr palestīniešu pašpārvaldes prezidents Mahmuds Abass pirmdien aicināja Latīņamerikas valstis nesekot ASV piemēram un nepārcelt savas vēstniecības Izraēlā uz Jeruzalemi.

«Mēs ceram, ka dažas Latīņamerikas valstis nepārcels savas vēstniecības uz Jeruzalemi, tāpēc ka tas ir pretrunā starptautiskajām tiesībām,» Abass pirmdien paziņoja, Karakasā tiekoties ar Venecuēlas prezidentu Nikolsu Maduro.

No Latīņamerikas valstīm Gvatemala ir paziņojusi, ka pārcels vēstniecību Izraēlā uz Jeruzalemi.

ASV prezidents Donalds Tramps decembrī izbeidza desmitiem gadu ilgušu politiku, paziņojot, ka ASV atzīst Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu, solot uz turieni pārcelt ASV vēstniecību Izraēlā. Ar šo paziņojumu viņš izprovocēja palestīniešu dusmas un starptautisku nosodījumu.

ASV vēstniecības atklāšana Jeruzalemē plānota 14.maijā.

Trampa paziņojums bija pretrunā starptautiskai vienprātībai, ka Jeruzalemes statusa jautājums jāatrisina divu valstu miera līguma ietvaros starp Izraēlu un palestīniešiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu