Frīdis: motocikls ir ekonomiskākais pārvietošanās līdzeklis

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Šodien motosezonas atklāšanā piedalījās ap 4000 motobraucēju no visas Latvijas. Latvijas Motociklu asociācijas prezidents Aivars Freimanis jeb Frīdis apgalvo, ka entuziastu skaita pieaugums ir vērojams ne tikai sezonas atklāšanas pasākumā, bet arī ikdienā.

Šo tendenci viņš skaidro ar to, ka motocikls ir ekonomiskākais un arī ekoloģiskākais transporta līdzeklis, aizņem maz vietas, turklāt cauri pilsētai var izbraukt aptuveni 20 minūtēs.

Lai arī oficiāli motosezona tiek atklāta šodien, Frīdis savu dzelzs rumaku šogad nemaz tā īsti nav ieziemojis, lai veiktu kapitālo remontu. «Ziemassvētkos un pat vēl janvārī izbraucu, jo laikapstākļi bija piemēroti. Parasti jau ir tā, ka pēc sezonas tie tiek kārtīgi izķidāti un knapi var pagūt līdz pavasarim atkal salikt kopā,» stāsta Frīdis.

Šajā sezonā plāni esot grandiozi – paredzēts braukt uz Itāliju, Sicīliju, Maltu, Murmansku, Rumāniju un Bulgāriju. Vai to visu izdosies paveikt, rādīšot laiks. «Laikapstākļi gan mūsu plānus neizjauks, jo nav jau sliktu laikapstākļu, ir tikai nepiemērots apģērbs,» smej motociklists.

Pasākumā sastaptās dāmas Laila un Līga nevar noslēpt savu prieku, ka sezonai dots oficiālais starts, jo katru reizi ir prieks satikt cilvēkus, kas nav redzēti aptuveni pusgadu. Viņas arī ir patīkami gandarītas par silto laiku, jo gandrīz pat bikini varot vilkt.

Runājot par motociklistu skaita pieaugumu, dāmas gan akcentē būtisku problēmu, jo starp daudzajiem spēkratu īpašniekiem ir arī tādi, kurus var dēvēt par neorganizētiem braucējiem. «Piemēram, braucot uz šo pasākumu, mēs ātrumu nepārsniedzām, taču mums garām aiznesās vairāki braucēji, kas nerespektē noteikumus. Tas sabiedrībā rada greizu priekšstatu par motociklistiem kopumā, jo ir tikai neliela daļa, kurai pieklibo braukšanas kultūra, disciplīna, savstarpējā komunikācija, attieksme vienam pret otru. Jaunā paaudze ir jāmāca,» secina motociklu īpašnieces.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu