Pagātnes Tramps kritizē tagadējo Trampu: «Ja es ieietu Sīrijā, neizpļāpātos medijiem kā tāds muļķis»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien tviterī brīdināja Krieviju gatavoties raķešu triecienam Sīrijā, tādējādi atbildot uz Bašara al Asada režīma veikto uzbrukumu ar ķīmiskajiem ieročiem. Acīgi interneta lietotāji gan pamanījuši, ka 2013. un 2014. gadā, kad pie varas bija Trampa priekšgājējs Baraks Obama, Tramps turpat tviterī asi kritizēja brīdināšanu par gaidāmajiem uzlidojumiem. Vēlāk Tramps paziņoja, ka neesot nosaucis gaidāmā uzlidojuma laiku.

«Krievija sola notriekt jebkādas un visas raķetes, kas izšautas uz Sīriju. Gatavojies Krievija, jo tās nāks, jaukas, jaunas un gudras! Jums nevajadzētu būt partneriem ar gāzi nogalinošu dzīvnieku, kurš nogalina savu tautu un priecājas par to!» trešdien tvītoja Tramps.

Nākamajā tvītā viņš ierosināja, ka varētu pārtraukt «bruņošanās sacensības» ar Krieviju.

Taču Obamas administrācijas laikā Tramps tviterī veltīja skarbu kritiku toreizējā prezidenta paziņojumiem, ka viņš autorizējis uzlidojumus «Islāma valsts» kaujiniekiem Irākā un Sīrijā.

«Kura valsts vēl ienaidniekam paziņo, kad uzbruksim, kā Obama to dara ar «Islāma valsti»?» 2014.gada 8.augustā rakstīja Tramps. «Kā tad paliek ar pārsteiguma elementu?»

«Kāpēc mēs turpinām stāstīt, kad uzbruksim Sīrijai?» 2013.gada 29.augustā bija neizpratnē Tramps. «Kāpēc mēs nevaram paklusēt un pārsteigt viņus, ja vispār uzbrūkam?»

«Es neietu iekšā Sīrijā. Bet, ja nu tomēr, tad tas būtu pārsteigums, un mēs nebūtu izpļāpājušies visiem medijiem kā muļķi,» tajā pašā dienā skaidroja Tramps.

Šodien Tramps tviterī raksta, ka nemaz neesot teicis, kad gatavojas uzbrukt Sīrijai. «Tas varētu notikt ļoti drīz vai arī nepavisam ne drīz!» viņš tvīto.

Sīrijas aktīvistu un palīdzības organizācijas «Baltās ķiveres» un UOSSM sestdien paziņoja, ka Sīrijas valdības spēki uzbrukumā nemiernieku kontrolētajai teritorijai Austrumgutā, netālu no Damaskas, izmantojuši ķīmiskos ieročus un Dumas pilsētā dzīvību zaudējuši vairāki desmiti cilvēku.

Sīrijas režīms un Krievija noraida apsūdzības, ka Damaska operācijā pret nemierniekiem Dumā būtu izmantojusi ķīmiskos ieročus.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu