Kulbergs sašutis par Vējoņa vizīti ASV: viņš mājās pārvedīs tikai krekliņu un botas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Valsts prezidents Raimonds Vējonis vizītē ASV neesot izmantojis izdevību ar Donaldu Trampu apspriest situāciju Latvijas banku sektorā, tā vietā apmeklējot Ņujorkas «Knicks» spēli, uzskata Auto asociācijas prezidents Andris Kulbergs.

«Manuprāt, Lietuvas prezidente ļoti veiksmīgi izmantoja savu iespēju runāt par sašķidrināto gāzi, vienoties par labākiem ekonomiskajiem noteikumiem. Igaunijas prezidentei bija ļoti veiksmīga vizīte IT jomā, kur panāca pētnieciskā centra veidošanu Igaunijā. Ar ko mēs braucam mājās? Ar krekliņu un botām,» Kulbergs sašutis pauda RīgaTV 24 raidījumā «Preses klubs», komentējot Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa vizīti ASV, kuras laikā viņš tikās ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, kā arī apmeklēja Ņujorkas «Knicks» spēli.

Viņš uzskata, ka Vējonim vajadzēja izmantot izdevību un ar Trampu apspriest situāciju Latvijas banku sektorā, kas pašlaik cieš no ASV uzspiestiem noteikumiem naudas atmazgāšanas apkarošanai. Kulbergs sacīja, ka Vējonim bija jāvelta «visas pūles un visas iespējas, lai privāti ar Trampu pārrunātu šo tēmu un vismaz teiktu: «Ja mēs ar jums vienojamies pārstāt visas šīs darbības un iet pēc jūsu stabules, tad šis nodara lielu postu mūsu ekonomikai. Ko jūs varētu dot pretī, lai mēs varētu kompensēt šīs lietas?»»

Kulbergs ir pārliecināts, ka ASV nebūtu grūti Latvijai izpalīdzēt. «Priekš Amerikas Latvijas ekonomika ir kā ceturtdaļa no viena štata. Viņiem atrast risinājumu un palīdzēt mums, kad esam paklausīgi, nebūtu tas grūtākais. Bet ir vajadzīga šī saruna, šī iespēja koridorā parunāties. Tas bija jāizmanto,» noteica Kulbergs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu