Saistībā ar ziņām par ķīmisko uzbrukumu Sīrijā notiks ANO Drošības padomes sēde

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saistībā ar ziņām par ķīmisko uzbrukumu Sīrijā pirmdien notiks ANO Drošības padomes sēde, paziņojuši diplomāti. Tās sarīkošanu pieprasījusi Francija un atbalstīušas vēl astoņas no 15 Drošības padomes dalībvalstīm - ASV, Lielbritānija, Kotdivuāra, Kuveita, Nīderlande, Peru, Polija un Zviedrija.

Sēdes sākums paredzēts pulksten 11.30 (18.30) pēc Latvijas laika.

Savukārt pēc Krievijas pieprasījuma pulksten 15 (22 pēc Latvijas laika) notiks vēl viena Drošības padomes sēde.

Krievijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka sēde tiks rīkota, lai apspriestu «draudus mieram un starptautiskajai drošībai».

Palīdzības organizācijas paziņojušas, ka Sīrijas režīma spēki uzbrukumā nemiernieku kontrolētajai teritorijai Austrumgutā, netālu no Damaskas, izmantojuši ķīmiskos ieročus, un uzbrukumā Dumas pilsētā dzīvību zaudējuši vairāki desmiti cilvēku.

Sīrijas režīms un Krievija noliegušas ziņas par ķīmisko uzbrukumu, savukārt ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka par ķīmisko uzbrukumu Sīrijā būs jāmaksā augsta cena, un nodēvēja Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu par dzīvnieku. Eiropas Savienība nosodījusi ķīmisko uzbrukumu un aicinājusi Sīrijas režīma atbalstītājas Krieviju un Irānu izmantot savu ietekmi, lai nepieļautu šādu uzbrukumu atkārtošanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu