Kanādā kravas auto ietriecas autobusā ar junioru komandas hokejistiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @HumboldtBroncos

Traģiska auto katastrofa piektdienas vakarā notikusi Kanādā, Saskačevanas provincē, kur kravas automašīna ietriekusies pasažieru autobusā, kas vedis «Humboldt Broncos» junioru hokeja komandu. Satiksmes negadījumā dzīvības zaudējuši 14 autobusa pasažieri, bet vēl 14 guvuši ievainojumus. Trīs no izdzīvojušajiem ir kritiskā stāvoklī.

Autobuss bija ceļā uz Saskačevanas junioru līgas izslēgšanas spēli ar Nipavinas komandu «Hawks».

Bojā gājušo un cietušo personības vietējā policija neatklāj. Kanādas ārkārtas dienesti uz notikuma vietu nosūtījuši trīs neatliekamās palīdzības helikopterus. Aculiecinieki ziņo, ka glābšanas dienesta darbiniekiem bijusi nepieciešama smagā tehnika, lai piekļūtu pie autobusā iesprostotajiem cietušajiem.

«Mēs joprojām nespējam tam noticēt un esam satriekti,» raidsabiedrībai CBC sacījis «Broncos» komandas prezidents Kevins Gerindžers.

«Tas ir briesmīgi,» atzinis arī «Hawks» prezidents Derens Ops.

Foto: @HumboldtBroncos

Komandā Humboldt Broncos, kas spēlē Kanādas junioru hokeja līgā, hokejisti ir vecumā no 16 līdz 21 gadam.

Autobusā, kad tas plkst.5 no rīta pēc vietējā laika iekļuva sadursmē, atradās 28 cilvēki.

Kanādas premjers Džastins Trudo izteicies līdzjūtību bojā gājušo un cietušo tuviniekiem.

«Nespēju iztēloties, kas jāpieredz viņu vecākiem. Sirdī esmu ar visiem, ko skārusi šī briesmīgā traģēdija,» viņš rakstījis.

Saskačevanas Junioru hokeja līga ir viena no Kanādas junioru hokeja sistēmas reģionālajām līgām, taču labākie jaunie spēlētāji cīnās trīs vadošajās līgās - Kvebekas Junioru hokeja līgā (QMJHL), Ontario Hokeja līgā (OHL) un Rietumu Hokeja līgā (WHL).

Parasti tie hokejisti, kuri beidz spēlēt SJHL, pāriet studēt uz ASV un Kanādas koledžām, retajam izsitoties hokeja elitē. Tomēr šajā līgā ir spēlējuši arī hokejisti, kuri vēlāk kļūst par izciliem spēlētājiem, jo šajā līgā hokeja prasmes savulaik slīpējuši tādi slaveni un pazīstami spēlētāji kā Kriss Čelioss, Rods Brindamūrs, Rons Hekstols un Glens Hals, kuri visi pēc tam kļuva par Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigznēm.

Zīmīgi, ka šī nav pirmā traģiskā avārija ar kādu no Kanādas hokeja junioru klubiem, jo 1986.gadā satiksmes negadījumā gāja bojā četri Sviftkarentas «Broncos» hokejisti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu