Lielbritānija atklāj flotes bāzi Bahreinā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānija ceturtdien Bahreinā atklājusi jaunu karaflotes bāzi, kas ir tās pirmā pastāvīgā militārā bāze Tuvajos Austrumos teju pusgadsimta laikā, pavēstīja Aizsardzības ministrija. Bāzē uz dienvidiem no galvaspilsētas Manāmas tiks izvietoti aptuveni 300 britu karavīru un atbalsta darbinieku.

«Mūsu klātbūtnei Bahreinā būs svarīga loma, lai garantētu Lielbritānijas drošību, kā arī stiprinātu Persijas līča reģiona drošību,» sacīja aizsardzības ministrs Gevins Viljamsons.

Bahreina un Lielbritānija piedalās ASV vadītajā starptautiskajā koalīcijā, kas izveidota karam ar džihādistu grupējumu «Islāma valsts», un jaunās bāzes izveidošanas nozīmē arī to, ka Lielbritānijai būs iespēja nostiprināt savu klātbūtni līdzās četriem mīnu meklēšanas karakuģiem, kas šobrīd bāzējas Mina Salmanas ostā.

Lielbritānija slēdza bāzes Persijas līča reģionā 1971.gadā, šādi īstenojot plānu par aiziešanu no reģiona «austrumos no Suecas».

2009.gadā tā izveda karaspēku no Irākas dienvidiem, pametot bāzes, kas Basrā tika izveidotas pēc 2003.gada iebrukuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu