Nastja Ribka gatava atzīt vainu nelikumīgā seksa treniņu rīkošanā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scnapix

Taizemē apcietinātā Nastja Ribka, Alekss Leslijs un vēl pieci nelikumīgā seksa treniņu rīkošanā apsūdzētie cilvēki gatavi varasiestādēm atzīt savu vainu, paziņojis visus aizturētos pārstāvošais taizemiešu advokāts Sathaphons Sijoha.

«Mani aizstāvamie gatavi atzīt vainu viņiem izvirzītajās apsūdzībās par nelikumīgu seksa treniņu rīkošanu un vadīšanu,» advokāts norādīja aģentūrai «RIA Novosti».

Viņš teica, ka trim cilvēkiem, kuri tagad atrodas Patajas cietumā, tiesa jau esot piespriedusi nosacītu sodu un nelielus naudassodus, kā arī likusi deportēt viņus no valsts, norāda portāls «Gazeta.ru».

Ribka 26.februārī Taizemē tika aizturēta kopā ar savu «seksa treneri» Lesliju, īstajā vārdā Aleksandru Kirilovu, un vēl vairākiem Krievijas pilsoņiem par nelikumīgu nodarbošanos ar uzņēmējdarbību - piedalīšanos Leslija organizētajos seksa treniņos. Krievijas mediji iepriekš ziņojuši, ka aizturēto vidū esot arī kāds Latvijas pilsonis.

Foto: AP/Scnapix

Pati Ribka uzskata, ka viņas aizturēšanu iniciējušas Krievijas varasiestādes un ka viņas dzīvībai draudot briesmas, tāpēc pieprasījusi politisko patvērumu ASV. Tāds viņai netika piešķirts.

Ribka kļuva slavena pēc tam, kad Krievijas opozicionārs un korupcijas atmaskotājs Aleksejs Navaļnijs publicēja video par Krievijas vicepremjera Sergeja Prihodjko un oligarha Oļega Deripaskas kopīgo atpūtu uz jahtas, it kā vairāku prostitūtu pavadībā. Navaļnija izmeklēšana bija balstīta uz Ribkas fotogrāfijām un video, kas bija brīvi pieejami internetā.

Ribka apgalvojusi, ka viņas rīcībā esot audioieraksti, kas varētu atklāt kompromitējošu informāciju par Krievijas iespējamo iejaukšanos ASV vēlēšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu