Netanjahu aptur ar ANO panāktu vienošanos par imigrantu no Āfrikas pārvietošanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu pirmdien apturējis ar ANO Bēgļu aģentūru UNHCR panākto vienošanos par valstī nelegāli no Āfrikas ieceļojušo imigrantu pārvietošanu uz Rietumvalstīm, lai arī viņa birojs tikai pirms pāris stundām bija paziņojis par šādas vienošanās noslēgšanu.

«Esmu nolēmis apturēt šīs vienošanās īstenošanu un pārdomāt šīs vienošanās noteikumus,» vietnē «Facebook» pavēstīja Netanjahu. Viņš skaidroja, ka šādu lēmumu pieņēmis, reaģējot uz kritiku, kas vērsta pret vienošanos.

Izraēla bija paziņojusi, ka ar UNHCR panākusi vienošanos, kas paredz atcelt pretrunīgi vērtēto Izraēlas lēmumu deportēt tūkstošiem no Āfrikas ieradušos imigrantu, kuri vienošanās ietvaros tiktu nosūtīti un Rietumvalstīm.

Kopumā uz Rietumvalstīm, tostarp Itāliju, Kanādu un Vāciju, tiktu nosūtīti 16 250 imigranti.

Vācija un Itālija tomēr paziņoja, ka par šādu vienošanos neko nezina.

Vienošanās noteikumi arī ļautu tādam pašam skaitam imigrantu no lielākoties Sudānas un Eritrejas uz laiku palikt Izraēlā.

Izraēla sākotnēji bija plānojusi deportēt daļu imigrantu uz neatklātām Āfrikas valstīm, kas acīmredzami būtu Ruanda un Uganda. Tomēr šāda iespēja «vairs nepastāv», norādīja Netanjahu.

Izraēlas sākotnējais deportāciju plāns neattiecās uz sievietēm un bērniem, nedz vīriešiem, kuru apgādībā ir bērni.

Izraēlas Iekšlietu ministrijas sniegtā informācija liecina, ka valstī atrodas apmēram 42 000 imigrantu no Āfrikas, tomēr uz apmēram pusi imigrantu deportāciju plāns neattiecas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu