5 auto, kas ideāli piestāv Dubaijai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

830 metrus augstais debesskrāpis Burj Khalifa, milzum daudz turīgu cilvēku, ārišķīgs dzīvesveids un attiecīgi arī tik daudz greznu auto kā reti kur citviet pasaulē. Tā ir Dubaija, un, lūk, pieci spēkrati, kam grūti iedomāties piemērotāku vietu par šo emirātu.

 
Foto: Publicitātes foto

Devel Sixteen

2017.gada Dubaijas automobiļu izstādē dienas gaismu ieraudzīja līdz tam kā ideja un konceptauto pastāvējušais Devel Sixteen.

Foto: Publicitātes foto

Tas ir auto, kuram uz ielas nebūs līdzvērtīga. Sixteen vidū iebūvētais 12,3 litru V16 motors ar četriem turbokompresoriem attīsta 5007 ZS un 5093 Nm. Teorētiski ar šo auto varētu sasniegt 560 kilometrus stundā. Tā vismaz bija aprēķināts, kad tapa sākotnējais prototips.

 
Foto: Brabus

Brabus B63S 700 6x6

Ja nu rodas doma doties nevis jūrā, bet pretējā virzienā meklēt augstākās kāpas, lieti noderēs sešu riteņu Brabus. Taisnība - oriģināli šis ir AMG darbs, tomēr Brabus darbnīcās tam piebērti pipari, un 544 zirgspēku vietā tas attīsta 700.

Foto: Brabus

Lai iekustinātu trīs tonnas līdz 100 km/h, tādējādi nepieciešamas vien 7,4 sekundes, turpretī par degvielas ekonomijas rādītājiem šā spēkrata gadījumā runāt laikam nav vērts.

 
Foto: National Pictures/ScanPix

Bugatti Veyron

1001 zirgspēka auto, ar kuru var pārkāpt 400 km/h robežai, ir ne tikai turīgu šeihu garāžās, bet arī Dubaijas policijas rīcībā. Veyron ir tikai maza daļa no superdārgā kārtības sargu autoparka, tomēr statusu apliecina labāk par citiem spēkratiem, kuru vidū cita starpā ir arī Lamborghini Aventador, Aston Martin One-77, dažādas Mercedes-Benz G klases, Bentley un cita veida eksotika.

 
Foto: Lamborghini

Lamborghini Veneno

Lamborghini Aventador šķitīs kā gluži parasts auto, ja redzēsi citu šā zīmola izstrādājumu - tikai trīs eksemplāros izlaisto Veneno. Vienu no tiem par sākotnējiem 3,5 miljoniem eiro savulaik iegādājies arī kāds Dubaijas bagātnieks. Tagad gan auto vērtība ir augusi divas un vairāk reizes.

Veneno ir veidots uz Aventador bāzes un sver tikai 1450 kilogramus. Tam uzstādītā 6,5 litru V12 dzinēja versija attīsta 750 zirgspēkus. Svara un jaudas attiecības dēļ katram zirgspēkam jākustina mazāk nekā 2 kilogrami svara, bet tas savukārt nozīmē, ka Venon spēj 100 km/h sasniegt 2,8 sekundēs un maksimāli attīsta 355 kilometrus stundā.

 
Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Phantom

Ja nogurušam šeiham jāatpūšas sastrēgumā, nebūs labākas vietas par jaunā Phantom salonu. Rolls-Royce amatnieku prasme, jaunākās tehnoloģijas, neierobežotas individualizēšanas iespējas un veiktspēja tāda, lai nekad neliktos par mazu. Par to arī būs maz šaubu, jo Phantom vajadzībām ir izstrādāts jauns 6,75 litru V12 motors ar diviem turbokompresoriem. Tie lielceļu lainerim nodrošina 900 Nm jau pie 1700 apgriezieniem minūtē, kā arī 571 ZS maksimālo jaudu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu