Kemerovā notiek ugunsgrēka upuru izvadīšana

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien, 28.martā, Kemerovā notiks 13 tirdzniecības centrā «Zimņaja višņa» notikušā ugunsgrēka upuru bēres, atsaucoties uz informācijas avotu varasiestādēs, ziņo portāls «Gazeta.ru». Saskaņā ar oficiālajiem datiem, traģiskajā ugunsgrēkā bojā gāja 64 cilvēki, vairums no tiem - bērni. Vēl 76 cilvēki cietuši.

«Šodien būs 13 bēres. Izvadīšanas ceremonijas notiks dažādās vietās un baznīcās,» atklāja informācijas avots.

Dienas pirmajā pusē Kemerovā tiks noturēta katoļu svētā mise, ceremonija pareizticīgo baznīcā, kā arī musulmaņu lūgšanas. Pusdienlaikā pie tirdzniecības centra «Zimņaja višņa» paredzēts bojāgājušo bērnu piemiņas pasākums.

Trešdien apglabāto upuru vidū ir 37 gadus vecā skolotāja Tatjana Darsaļija, kura ugunsgrēka laikā paspēja izvest savu meitu no veikala un nogādāt drošībā uz ielas. Pēc tam viņa atgriezās veikala telpās, lai palīdzētu citiem, taču saindējās ar tvana gāzi un gāja bojā.

Līdz šim atpazīti 27 bojāgājušie.

Kemerovā otrdien vairāki tūkstoši cilvēku izgājuši demonstrācijās, pieprasot vietējām amatpersonām uzņemties atbildību par notikušo.

Līdz šim saistībā ar notikušo aizturēti pieci cilvēki. To vidū ir ēkas pārvaldītāju uzņēmuma tehniskais direktors un telpu nomnieks vietā, kur ugunsgrēks iesākās, kā arī divi darbinieki uzņēmumā, kas uzstādīja un apkalpoja ugunsdrošības signalizācijas sistēmu.

Visā Krievijā uzsludinātas sēras.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu