Saeima atbalsta ieceri par vardarbību pret bērnu trīs gadus liegt piedalīties nepilngadīgo aprūpē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Bērnu tiesību aizsardzības likumā, kas paredz personai, kura administratīvi sodīta ar naudas soda piemērošanu par vardarbību pret bērnu, liegt trīs gadus piedalīties nepilngadīgo aprūpē.

Likumā paredzēts noteikts, ka persona, kura ir administratīvi sodīta ar naudas soda piemērošanu par fizisku vai emocionālu vardarbību pret bērnu, trīs gadus no dienas, kad stājies spēkā un kļuvis nepārsūdzams kompetentas institūcijas pieņemtais lēmums vai tiesas spriedums, nedrīkst strādāt, veikt brīvprātīgo darbu, kā arī saskaņā ar noslēgto vienošanos sniegt pakalpojumus bērnu aprūpes, izglītības, veselības aprūpes un citās tādās iestādēs, kurās uzturas bērni, bērnu pasākumos un tādos pasākumos, kuros piedalās bērni.

Savukārt gadījumos, kad kā administratīvais sods par fizisku vai emocionālu vardarbību pret bērnu piemērots brīdinājums, iestādes vadītājam, darba devējam vai pasākuma organizatoram joprojām būs pienākums izvērtēt, vai persona neapdraud bērna drošību, veselību vai dzīvību.

Reizē attiecīgā prasība nebūs attiecināma uz personām, kuras par noteikto pārkāpumu būs sodītas ar naudas sodu pirms šīs normas stāšanās spēkā.

Par grozījumiem likumā Saeimai vēl būs jālemj galīgajā lasījumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu