Ukraina liedz balsot Krievijas diplomātiskajās pārstāvniecībās

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas diplomātiskajās pārstāvniecībās Ukrainā svētdien balsošanai Krievijas prezidenta vēlēšanās Krievijas pilsoņi netiks ielaisti, piektdien pavēstīja Ukrainas iekšlietu ministrs Arsens Avakovs. Izņēmums attieksies vienīgi uz diplomātiskajiem darbiniekiem.

«Ukrainas Iekšlietu ministrija paziņo, ka atbilstoši Krievijas diplomātisko iestāžu Ukrainas teritorijā apsardzes režīmam nav paredzēta Krievijas pilsoņu iekļūšana šajos objektos, lai piedalītos vēlēšanās. Piekļūt šīm iestādēm varēs vienīgi personas ar diplomātisko statusu. Citas personas un Krievijas pilsoņi šajā dienā diplomātisko pārstāvniecību teritorijās netiks ielaisti,» teikts Iekšlietu ministrijas paziņojumā, kuru ministrs publicējis sociālajā tīklā «Facebook».

Ministrija norāda, ka 21.februārī nosūtīta nota Krievijas Ārlietu ministrijai ar kategorisku protestu un prasību 18.martā nerīkot vēlēšanas Krievijas okupētajā Krimas pussalā.

«Ukrainas Ārlietu ministrija norādījusi, ka balsošana Krievijas diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību telpās Ukrainas teritorijā varēs notikt tikai tad, ja Krievija pilnā apjomā izpildīs minēto Ukrainas puses prasību. Atbilstoši situācijai šodien Krievija nav atteikusies no saviem nelikumīgajiem nodomiem,» teikts dokumentā.

Šādos apstākļos Ukrainas Iekšlietu ministrija pieņēmusi lēmumu, ka diplomātiskajās misijās nav iespējams rīkot vēlēšanas, ar kurām tiek pārkāpti Ukrainas likumi.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Krievijā svētdien notiek prezidenta vēlēšanas, taču visā priekšvēlēšanu kampaņas laikā tās nav radījušas kaut mazāko intrigu, jo faktiski neviens nešaubās, ka tajās kārtējo reizi uzvarēs līdzšinējais Kremļa saimnieks Vladimirs Putins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu