«Progresīvie» aicina «Kustību «Par!»» kopā veidot kreisi centrisku apvienību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Partija «Progresīvie» šodien vērsusies pie partijas «Kustība «Par!»» valdes ar sadarbības piedāvājumu sociāli atbildīgas demokrātijas veidošanā, informēja politiskajā spēkā. Partijas ieskatā, ir nepieciešama kreisas vai kreisi centriskas apvienības izveide.

Savā aicinājumā «Progresīvie» uzsver, ka Latvijā ir pienācis laiks veidot idejās balstītu politisko piedāvājumu, tāpēc politiskais spēks vēlreiz aicina «Kustību «Par!«» izvērtēt savas sadarbības izvēles iespējamā partiju apvienībā.

«Progresīvo» pārstāvji skaidro, ka politiskais spēks stratēģiskā līmenī redz vēsturisku atbildību izveidot Latvijā sociāldemokrātiskā tradīcijā, sociāli atbildīgas, Eiropas humānisma un liberālās demokrātijas vērtībās balstītu politisku kustību. Partijā norāda, ka tās biedri jau septiņus gadus ir uzturējuši sociāldemokrātiskās vērtībās balstītus politiskos ideālus un ir gatavi uz to arī turpmāk.

«Progresīvie» norāda, ka šīs politiskās partijas līdzdalība vienā apvienībā ar partiju «Latvijas attīstībai» grautu partijas uzticamību un tādējādi kreisi orientētās politikas lauks tiktu atstāts partijai «Saskaņa». Partijas politiķi pauž, ka tā būtu nepieļaujama kļūda, kas apdraudētu Latvijas attīstības Rietumu vektoru.

Politiskā spēka pārstāvji arī saskata problēmas uz vēlēšanām veidot apvienību, kurai nav precīza politiskā profila. «Ļoti plaša ideoloģiskā spektra partiju apvienība atbilst līdzšinējai Latvijas politiskajai tradīcijai, ko «Progresīvie» vēlas lauzt. Partijas «Progresīvie» ieskatā nav nepieciešamības atkārtot partijas «Vienotība» izveidošanas scenāriju. Turklāt šāda jauna apvienība lielā mērā pretendēs uz «vecās «Vienotības»» vēlētāju, tādējādi faktiski nostiprinot no oligarhiem atkarīgos un konservatīvos politiskos spēkus,» norādīts partijas paziņojumā.

Tāpēc «Progresīvie» norāda, ka būtu nepieciešama kreisas vai kreisi centriskas apvienības izveide. Tās priekšnosacījumi partijas ieskatā ir skaidra opozīcija esošajai Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) valdībai, kas partijas vērtējumā jau pašlaik grauj Latvijas rietumniecisko orientāciju un nostiprina nevienlīdzību valstī. Tāpat sadarbībai esot jābalstās vienošanās par nevainojamu izcelsmi līdzekļiem, kas pieejami partneru politiskajai darbībai. «Ar to «Progresīvie» saprot gan vienošanos par nākotni, gan pilnvērtīgu atbildības uzņemšanos un caurskatāmību par politisko spēku pagātni.»

«Progresīvie» norāda, ka viņu programmas «Pagrieziens Ziemeļvalstu virzienā» kodolu veido ideja par Latviju kā Ziemeļvalsti, kas balstīta progresīvas, solidāras, vienlīdzīgas, brīvas un zaļi atbildīgas sabiedrības modelī, kas ir brīva no oligarhu ietekmes.

Partija jau iepriekš paziņoja, ka ir atteikusies no tālākas sadarbības izvērtēšanas ar «Latvijas attīstībai». Kā iemesli minēti gan atšķirīgie skatījumu uz veselības aprūpes apdrošināšanas nodrošināšanu, gan «Progresīvo» pausto vēlmi «piedāvāt vēlētājiem alternatīvu politisku redzējumu par tādu valsts attīstību, kas skaidri balstīta sociāli atbildīgas demokrātijas principos un ir brīva no oligarhu ietekmes, kā arī nekalpo šaurām interešu grupām».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu