Uz atsevišķiem grants ceļiem Kurzemē noteikti pagaidu transporta masas ierobežojumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Atkušņa radītā šķīdoņa dēļ uz atsevišķiem grants autoceļiem Kurzemē noteikti pagaidu transporta masas ierobežojumi, informēja VAS «Latvijas Valsts autoceļi» (LVC).

LVC skaidroja, ka šķīdoņa ietekmē pārmitrināts grants segums zaudē nestspēju un braukšanas apstākļi pasliktinās. Lai nestspēju zaudējušie autoceļi netiktu neatgriezeniski sabojāti, LVC uz tiem noteicis autotransporta masas ierobežojumus, liedzot pa tiem pārvietoties transportam, kas ir smagāks par 10 tonnām.

Patlaban transporta masas ierobežojumi ieviesti uz atsevišķiem autoceļiem Kurzemē. Viens no tiem ir reģionālais autoceļš Kuldīga-Skrunda–Embūte (P116), uz kura masas ierobežojumi noteikti posmā no krustojuma ar valsts vietējo ceļu Tukuma dzirnavas–Dzelda (V1276) līdz Embūtei (51,30. – 61,7.kilometrs). Tāpat ierobežojumi noteikti uz vietējā autoceļa Ciecere–Ikaiši–Vārme (V1278) posmā no Cieceres visā garumā (2.– 33,2.kilometrs), kā arī uz vietējā autoceļa Turlava–Valtaiķi–Kalvene–Embūte (V1295) posmā no Liepājas šosejas (A9) līdz krustojumam ar reģionālo autoceļu Kuldīga–Skrunda–Embūte (P116) (25,7.– 32,7.kilometrs).

Pēc LVC paustā, šķīdonis uz grants ceļiem rodas pavasarī un rudenī, kā arī atkušņa laikā, kad uz ceļiem nonāk liels ūdens daudzums. Transporta masas ierobežojumi šķīdoņa laikā ir vispāratzīta prakse, un to īsteno arī citās valstīs ar līdzīgiem klimatiskiem apstākļiem. Latvijas īpatnība ir tā, ka no visa valsts pārziņā esošā autoceļu tīkla vairāk nekā puse ir ceļi ar grants segumu. Pārsvarā tie ir vietējās nozīmes ceļi ar nelielu satiksmes intensitāti.

Transporta masas ierobežojumi tiek ieviesti un atcelti pēc katra konkrētā ceļa faktiskā stāvokļa un iespējamo bojājumu izvērtēšanas. Aktuālā informācija par ieviestajiem ierobežojumiem pieejama LVC mājaslapā. LVC aicina autopārvadātājus rēķināties ar pagaidu ierobežojumiem un ievērot tos.

Uzņēmumā atzīmēja, ka grants autoceļu uzturēšanas darbus šķīdoņa laikā nav iespējams veikt – uzbraucot ar smago tehniku uz pārmitrināta, nestspēju zaudējuša ceļa, tas tiks sabojāts vēl vairāk. Uzlabot grants ceļa stāvokli var tikai tad, kad tas ir apžuvis un atguvis nestspēju.

LVC atgādināja, ka atļaujas kravu izvešanai šķīdoņa laikā netiek izsniegtas. Minēto satiksmes ierobežojumu ievērošanu pastiprināti kontrolē LVC reģionālo nodaļu speciālisti sadarbībā ar Valsts policiju. Šķīdonī bez ierobežojumiem atļauts braukt operatīvajam un sabiedriskajam transportam, svaigpiena pārvadātājiem, kā arī transportam, kas izved kritušus lopus.

Kā ziņots, līdz trešdienai, 14.martam, gaidāma strauja sniega kušana - valsts lielākajā daļā sniegs nokusīs, palaikam arī līs. Savukārt nedēļas otrajā pusē, atgriežoties salam, pakāpeniski beigsies ūdens līmeņa paaugstināšanās, bet mazākās upēs sāksies tā pazemināšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu