Uz lielā ekrāna pirmizrāde mūsdienīgai komēdijai «Trusītis Pēterītis»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau piektdien, 9. martā, uz lielajiem ekrāniem Latvijā skatāma piedzīvojumu komēdija visai ģimenei «Trusītis Pēterītis» («Peter Rabbit»), kas balstīta uz angļu rakstnieces Beatrises Poteres 1902. gada pasakas par nebēdnīgo trusīti Pēterīti un joprojām priecē gan bērnus, gan pieaugušos visā pasaulē.

Protams, filmiņas galvenais varonis ir trusītis Pēterītis, kura piedzīvojumu kāre ir neizmērojama, viņa prāts allaž nesas uz nebēdnībām. Trusītis atkal nolēmis ielavīties Makgregora kunga dārzā, lai pamielotos ar dārzeņiem, aicinot līdzi radus un draugus. Lieki piebilst, ka Makgregora kungs necieš zvērus, kas posta viņa veikumu, bet visvairāk viņš necieš trusīti Pēterīti, kurš, neskatoties uz savu mazo augumu, ir gatavs iesaistīties īstā cīņā ar neganto Makgregora kungu. Situāciju vēl vairāk sarežģī fakts, ka abi ir sāncenši cīņā par Makgregora kunga jaukās kaimiņienes, sirsnīgās dzīvnieku mīļotājas Bī jaunkundzes uzmanību.

Trusīša Pēterīša piedzīvojumu stāstu autore ir Beatrise Potere, dzimusi turīgā ģimenē, skolojusies pie mājskolotājiem, līdz ar to uzaugusi izolētībā no citiem bērniem, viņas vienīgie draugi bija mājdzīvnieki, bet brīvdienas viņas ģimene pavadīja Anglijas un Skotijas laukos, kur radās pieķeršanās dabai.

Foto: Publicitātes

Beatrisei bērnībā piederēja trusītis vārdā Pēterītis, un viņš bija iedvesmas avots stāstiem par mazo garausi.

Popularitāti rakstniece iemantoja tieši ar Trusīša Pēterīša piedzīvojumu stāstu grāmatu, pēc kuras izdošanas viņa pievērsās bērnu grāmatu rakstīšanai un ilustrēšanai uz pilnu slodzi.

Piedzīvojumu komēdiju «Trusītis Pēterītis» režisējis Vils Glaks («Enija»), galvenajās lomās - Roza Bērna («Spiegs»), Donals Glīsons («Ex Machina») un Sems Nīls («Mežakuilis un ūdenskrese»). Filma ieskaņota latviešu valodā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu