Tilersons: Vašingtonu pārsteidza Ziemeļkorejas sarunu piedāvājums

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons piektdien paziņoja, ka Vašingtonu pārsteigusi Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna gatavība tiešām sarunām ar ASV par kodolkonfliktu Korejas pussalā.

«Izmaiņas viņa nostājā bijušas diezgan dramatiskas,» vizītes laikā Āfrikas valstī Džibutijā pavēstīja Tilersons. «Godīgi sakot, mums tas bija pārsteigums, kā arī tas, ka viņš bija tik progresīvi orientēts sarunās ar delegāciju no Dienvidkorejas.»

Ziemeļkorejas vadonis Kims Čenuns un ASV prezidents Donalds Tramps līdz maijam tiksies, lai nodrošinātu vienošanos par kodolieroču aizvākšanu no Korejas pussalas.

Baltais nams apstiprinājis, ka Tramps piekritis tikties ar Kimu, lai mēģinātu panākt vienošanos par kodolieroču aizvākšanu no Korejas pussalas, taču neatklāja, cik drīz šādu tikšanos plānots sarīkot.

Vienlaikus Baltais nams uzsvēris, ka sankcijas pret Ziemeļkoreju paliks spēkā.

«Prezidents Tramps augsti vērtē Dienvidkorejas delegācijas un prezidenta Muna [Džēina] jaukos vārdus. Viņš pieņems ielūgumu tikties ar Kimu Čenunu vietā un laikā, par kuru vēl tiks panākta vienošanās,» pavēstīja Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa.

Viņa uzsvēra, ka ASV vēlas Ziemeļkorejas denuklearizāciju. «Tikmēr visām sankcijām un maksimālajam spiedienam jāpaliek spēkā,» paziņoja Sandersa.

Tramps pēcāk tviterī paziņoja, ka «Kims Čenuns runājis par denuklearizāciju ar Dienvidkorejas pārstāvjiem, ne tikai iesaldēšanu.»

Tramps uzsvēra, ka ASV šajā laikā nevēlas pieredzēt nekādus raķešu izmēģinājumus no Ziemeļkorejas puses.

«Panākts liels progress, bet sankcijas paliks spēkā, kamēr netiks panākta vienošanās,» paziņoja Tramps.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu