Lielbritānijas policija apsūdz trīs vīriešus saistībā ar sprādzienu Lesterā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MATT CANE / Leicestershire Fire and Rescue Service

Lielbritānijas policija sestdien izvirzīja trim vīriešiem apsūdzības saistībā ar sprādzienu Lesteras pilsētā, kurā 25.februārī tika nogalināti pieci cilvēki un sagrauta ēka.

Aizdomās turētie tika apsūdzēti tīšā dedzināšanā ar nolūku apdraudēt cilvēku dzīvības un piecās slepkavībās, paziņoja Lesteršīras grāfistes policija.

Sprādzienā sagruva divstāvu nams, kura pirmajā stāvā atradās neliels poļu veikals, bet virs tā dzīvoklis.

Sprādzienā gāja bojā 46 gadus veca sieviete un divi viņas dēli pusaudži, viena pusaudža draudzene 18 gadu vecumā un 22 gadus vecā Viktorija Ijevļeva no Latvijas, kas bija tikko sākusi strādāt veikalā un sprādziena brīdī atradās tur.

Apsūdzētie ir nedaudz vecāki par 30 gadiem. Viens no viņiem ir no Lesteras, otrs – no Koventrijas, bet trešais – no Oldemas Anglijas ziemeļrietumos. Ir gaidāms, ka pirmdien viņi stāsies tiesas priekšā.

Apsūdzētie tika aizturēti trešdien. Policija piektdien aizturēja vēl divus vīriešus no Anglijas austrumiem un turpina viņus nopratināt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu