Burkinafaso noticis uzbrukums Francijas vēstniecībai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Burkinafaso galvaspilsētā Vagadugu piektdien notikuši uzbrukumi Francijas vēstniecībai, franču kultūras centram un Burkinafaso armijas bāzei, ziņo amatpersonas un aculiecinieki.

(Papildināta ziņa.)

Aculiecinieki stāsta, ka no automašīnas izkāpuši pieci vīrieši un sākuši šaut uz garāmgājējiem, dodoties vēstniecības virzienā.

Ziņu aģentūras AFP žurnālists ziņo, ka dzirdējis šāvienu troksni vēstniecības rajonā.

Citi aculiecinieki stāsta, ka uzbrukumam pakļauta arī armijas bāze un franču kultūras centrs, kas atrodas aptuveni kilometru no vēstniecības.

Valdība paziņojusi, ka četri uzbrucēji pie Francijas vēstniecības ir nogalināti.

Sakaru ministrs Remijs Dadžuinu apstiprinājis, ka islāma ekstrēmisti uzbrukuši Francijas ministrijai un Burkinafaso armijas štābam.

Viņš norādījis, ka pagaidām nav zināms, cik kaujinieku piedalījušies šajos uzbrukumos, piebilstot, ka daļa no tiem varētu joprojām būt aktīvi.

Dadžuinu pavēstījis, ka šāvienu un eksploziju troksnis tomēr ir norimis.

Arī avots Francijas Ārlietu ministrijā pavēstījis, ka situācija pie vēstniecības un Franču institūta «tiek kontrolēta».

Kāda Vagadugu slimnīcas amatpersona informējusi, ka uzbrukumā vairāki cilvēki ievainoti, taču nevarēja sniegt sīkāku informāciju.

Kopš 2010.gada Burkinafaso dislocēti Francijas karavīri, lai palīdzētu valdības spēkiem cīņā pret islāmistu ekstrēmistiem.

Arī piektdien uz notikuma vietu tika nosūtītas franču vienības.

Francija, kurai agrāk piederēja kolonijas Sāhelas zonas Āfrikā, militāri atbalsta arī Čadu, Mali, Mauritāniju un Nigēru. Kopumā reģionā izvietoti aptuveni 4000 Francijas karavīru.

Mali dislocēti arī aptuveni 12 000 miera uzturētāju ANO starptautiskās Mali stabilizācijas misijas (MINUSMA) ietvaros.

Sprādzienā Mali vidienē trešdien gāja bojā trīs ANO miera uzturētāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu