Vatikāns ievieš jaunus eksorcisma kursus, reaģējot uz pieprasījuma trīskāršošanos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vatikāns pieņēmis lēmumu ieviest jaunus eksorcisma kursus, tādējādi reaģējot uz milzīgo pieprasījumu pēc ļauno gadu un dēmonu izdzīšanas pakalpojumiem, kas pēdējo dažu gadu laikā Itālijā pieaudzis aptuveni trīs reizes, ziņo tīmekļa medijs «The Local».

Kā Vatikāna Radio pavēstījis Palermo mācītājs un apmācīts eksorcists Beninjo Palilla, Itālijā katru gadu tiek reģistrēti aptuveni 500 000 «lietu», kurās nepieciešama eksorcisma veikšana.

Palilla pieprasījuma pieaugumu pēc ekorcisma skaidro ar to, ka pēdējos gados pieaug arī pieprasījums pēc dažādu astrologu, pareģu un zīlnieku pakalpojumiem.

Šādas prakses «atverot durvis velnam un apsēstībai», uzsver priesteris. Viņš gan skaidro, ka daudzi no šādiem gadījumi gan nav saistīti ar to, ka cilvēku apsēduši dēmoni, bet gan ar dažādām garīgām un psiholoģiskām problēmām.

Palilla Palermo rīko eksorcisma kursus mācītājiem. Viņš gan atklāj, ka gados jauni mācītāji eksorcisma apmācību izvēlas iziet arvien retāk.

Šā gada aprīlī Romas katoļu baznīcas izglītības institūcija «Athenaeum Regina Apostolorum» rīkos sešu dienu kursus, informējot par dēmonu apsēstību un eksorcismu, vēsta «Euronews».

Šo kursu rīkošanā piedalās arī Palilla.

2014.gadā Vatikāns pauda oficiālu atbalstu Starptautiskajai Eksorcistu asociācijai. Šī organizācija izveidojusies uz Itālijas eksorcistu asociācijas bāzes.

Itālijas eksorcistu biedrību 1991.gadā izveidoja Gabriele Amorts, kurš uzskatāms par Vatikāna galveno eksorcistu.

Saskaņā ar paša Amorta izteikumiem, viņš savas dzīves laikā veicis desmitiem tūkstošu eksorcisma procedūru.

Starptautiskajā Eksorcistu asociācijā ir aptuveni 400 biedru, un vairāk nekā puse no viņiem ir no Itālijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu