Pavļuts: «Par!» neiesaistīsies «Vienotības» piedāvātajā apvienībā ar reģionu partijām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Partija «Kustība «Par!«» («Par!») neplāno iesaistīties «Vienotības» piedāvātajā politiskajā apvienībā kopā ar reģionu partijām, laikrakstam «Diena» norādījis «Par!» līderis Daniels Pavļuts.

Viņa vadītais politiskais spēks esot lēmis veidot citu partiju apvienību - «sadarbības platformu kā skaidru alternatīvu valdošajai koalīcijai, kā jaunu spēku, kas ir alternatīva stagnācijai». ««Vienotības» piedāvātajā apvienībā ar reģionu partijām neplānojam iesaistīties. Strādāsim ar liberāli demokrātiskā un progresīvā spārna sabiedrotajiem,» sacījis Pavļuts.

«Par!» vadītājs norādījis, ka turpinās sarunas ar partiju «Progresīvie», kura arī esot noraidoša pret tuvināšanos «Vienotībai», un partiju «Latvijas attīstībai» (LA), ar kuru runāšot arī «Vienotība».

Līdz ar to uz nākamajām Saeimas vēlēšanām centriski labējo spēku spektrā var būt divi iniciatīvas centri, kas veidotu politisko spēku apvienības, raksta «Diena».

Kā ziņots, «Vienotība» aizvadītās nedēļas nogalē notikušajā domes sēdē mudināja partijas ar līdzīgām vērtībām kopā startēt Saeimas vēlēšanās, veidojot jaunu politisko apvienību. Vienošanās par kopīgu startu jau esot panākta ar partijām «Kuldīgas novadam», «Tukuma pilsētai un novadam» un «Valmierai un Vidzemei». Savukārt sarunas par sadarbību vēl notiks ar Vidzemes partiju, Latgales partiju, LA, «Par!» un «Progresīvajiem», sestdien klāstīja «Vienotības» līderis, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens. Tikmēr Latvijas Reģionu apvienība (LRA) un Jaunā konservatīvā partija (JKP) kopā ar «Vienotību» startēt neplāno.

Arī «Par!» vēl janvāra beigās aicināja radniecīgus politiskus un sabiedriskus spēkus uz sadarbību Saeimas vēlēšanās «atbilstoši skaidri noteiktam mērķu, vērtību un politiskajam redzējumam», aģentūru LETA iepriekš informēja politiskā spēka pārstāve Amālija Brūvere. Politiskais spēks bija uzrunājis piecu partiju pārstāvjus - «Progresīvos», LA, «Vienotību», JKP un «Izaugsmi». Politiskie spēki izvēlēti pēc to programmu analīzes un «Par!» biedru aptaujas rezultātiem, pavēstīja Brūvere.

13.Saeimas vēlēšanas notiks šā gada oktobra pirmajā sestdienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu