Irākas atjaunošanai pēc cīņas ar «Islāma valsti» nepieciešami $88 miljardi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Irākas atjaunošanai pēc cīņas ar teroristu grupējumu «Islāma valsts» nepieciešami 88,2 miljardi ASV dolāru (71,9 miljardi eiro), konferencē Kuveitā pirmdien paziņojis Irākas plānošanas ministrs Salmans al Džumaili.

Irākas atjaunošanai veltītajā konferencē, kas ilgs no pirmdienas līdz trešdienai, Irākas valdība cer iegūt līdzekļus valsts atjaunošanai.

Decembrī Irākas valdība paziņoja, ka beidzot izdevies sakaut «Islāma valsti», kas 2014.gadā sagrābt savā kontrolē plašas teritorijas Sīrijā un Irākā.

Minētā summa - 88,2 miljardi ASV dolāru - aprēķināta, balstoties uz irākiešu un starptautisko ekspertu pētījumiem, sacīja Džumaili.

Plānošanas ministrija aplēsusi, ka 22 miljardi ASV dolāru (18 miljardi eiro) no šīs summas nepieciešami uzreiz, bet pārējā nauda vidēji ilgā termiņā.

«Mēs esam sākuši vairākas atjaunošanas programmas kara skartajos apgabalos. Bet mūsu paveiktais sastāda mazāk kā vienu procentu no tā, kas irākiešiem nepieciešams,» norādīja atjaunošanas fondu direktors Mustafa al Hiti.

Viņš sacīja, ka līdzekļi nepieciešami steidzami, lai atjaunotu infrastruktūru un pamata pakalpojumus.

«Mūsu valstī ir bojātas vairāk nekā 138 000 māju,» sacīja Hiti, piebilstot, ka tūkstošiem māju ir pilnībā sagrautas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu