Phjončhanā šodien starts 6 Latvijas sportistiem, taču laika apstākļi rada problēmas

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu trešajā sacensību dienā pēc atklāšanas ceremonijas bija paredzēts starts sešiem Latvijas pārstāvjiem, taču kalnu slēpotājai Leldei Gasūnai sacensības pārceltas uz ceturtdienu. Šodien trasē devās kamaniņu braucējas Elīza Cauce, Ulla Zirne un Kendija Aparjode, startējot ar ļoti mainīgām sekmēm. Savukārt biatlonā Andrejam Rastorgujevam un Baibai Bendikai sacensības notika kā plānots, kaut iepriekš pastāvēja bažas par startu atcelšanu laika apstākļu dēļ.

Milzu sacensības sievietēm bija iecerētas plkst. 3.15 pēc Latvijas laika, tomēr pārāk stiprā vēja un nelabvēlīgo laika prognožu dēļ tās tika atceltas un pārceltas uz ceturtdienu. Tāpat kā dienu iepriekš Kristaps Zvejnieks, arī Gasūna netika pie iespējas startēt.

Bendika 10 kilometru iedzīšanas sacensībās izcīnīja 33. vietu, kamēr vāciete Laura Dālmeiere savam sprintā izcīnītajam zeltam pievienoja augstākā kaluma godalgu arī iedzīšanā, viņai šajās Olimpiādes spēlēs kļūstot jau par divkārtēju čempioni. Sestdien Bendika nesašāva četrus mērķus un 7,5 kilometru sprintā ierindojās 39. vietā.

Rastorgujevam došanās trasē paredzēta pēc plkst. 14., startējot 12,5 km iedzīšanas sacensībās. Svētdien viņš ar trim kļūdām ieguva 24. vietu. Iedzīšanai nekvalificējās Oskars Muižnieks, kurš svētdien sprintā finišēja 66. pozīcijā.

Phjončhanā pēdējās dienās valda nepatīkami laika apstākļi, kalnos pūšot spēcīgam un asam vējam. Tas kopā ar zemu gaisa temperatūru, kura pirmdien vietām sasniegusi -16 grādus pēc Celsija, sacensību rīkotājiem sagādā papildu problēmas.

Visbeidzot plkst. 12.50 tiks dots starts pirmajam braucienam kamaniņu sportā dāmām, kur Latviju pārstāvēs Cauce, Zirne un Aparjode. Savukārt plkst. 14.10 sāksies otrais brauciens.

Latvijas komandas sastāvs Phjončhanas olimpiskajām spēlēm

Ātrslidošana: Haralds Silovs.

Biatlons: Andrejs Rastorgujevs, Oskars Muižnieks, Baiba Bendika.

Bobslejs: Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga, Oskars Ķibermanis, Jānis Jansons, Helvijs Lūsis, Matīss Miknis, Intars Dambis (rezervists).

Daiļslidošana: Deniss Vasiļjevs, Diāna Ņikitina.

Distanču slēpošana: Patrīcija Eiduka, Indulis Bikše, Inga Paškovska.

Kalnu slēpošana: Kristaps Zvejnieks, Lelde Gasūna.

Kamaniņu sports: Elīza Cauce, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks, Juris Šics, Andris Šics, Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš.

Skeletons: Martins Dukurs, Tomass Dukurs, Lelde Priedulēna.

Šorttreks: Roberts Zvejnieks, Roberto Puķītis.

Olimpiskās spēles Dienvidkorejā notiks no 9. līdz 25. februārim.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu