Pie Maskavas avarē Krievijas pasažieru lidmašīna, 71 bojāgājušais

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pie Maskavas svētdien avarējusi Krievijas pasažieru lidmašīna, kurā atradās 71 cilvēks, ziņo Krievijas mediji.

Ziņu aģentūra «Interfax», atsaucoties uz avotu avārijas dienestos, ziņo, ka visi cilvēki, kas atradās lidmašīnā, visticamāk, gājuši bojā.

«Interfax» vēsta, ka lidmašīna pirms nogāšanās aizdegusies un lidmašīnas atlūzas izkaisītas plašā teritorijā. Cilvēku mirstīgās atliekas un lidmašīnas detaļas atrastas vismaz kilometru lielā radiusā, atklāj traģēdijas izmeklēšanas komitejas pārstāve Svetlana Petrenko.

Traģēdijas vieta. 11. februāris, 2018
Traģēdijas vieta. 11. februāris, 2018 Foto: ITAR-TASS

Lidmašīna pazudusi no radaru ekrāniem pāris minūtes pēc pacelšanās un avarējusi aptuveni 80 km uz dienvidaustrumiem no Maskavas.

Arī aģentūra TASS vēsta, ka izdzīvojušo nav. «Atrasti lidmašīnas fragmenti. Neviens nav izdzīvojis,» atsaucoties uz anonīmu avotu, ziņo TASS.

Aviokompānijas «Saratov Airlines» lidmašīna «Antonov An-148» bija ceļā no Maskavas Domodedovas lidostas uz Orsku, kas atrodas netālu no Krievijas robežas ar Kazahstānu.

Lidaparātā atradās 65 pasažieri un seši apkalpes locekļi. Starp viņiem bijuši arī trīs bērni - 5, 13 un 17 gadu veci, ziņo aģentūra «RIA».

    Lidojumu izsekošanas servisa «Flight Radar» informācija par lidmašīnu:

    Avārijas dienesti paziņojuši, ka uz katastrofas vietu nosūtīti vairāk nekā 150 darbinieki.

    Krievijas Transporta ministrija paziņojusi, ka iespējami vairāki avārijas cēloņi, tostarp laikapstākļi vai pilota kļūda.

    Krievijā pēdējās dienās stipri snidzis, un meteorologi daudzviet ziņojuši par sliktu redzamību.

    Lidmašīna «Antonov An-148» ražota pirms septiņiem gadiem, un «Saratov Airlines» to iegādājās pirms gada no kādas citas Krievijas aviokompānijas.

    Orenburgas reģiona gubernators paziņojis, ka gandrīz visi pasažieri bija no Orenburgas reģiona.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu