Vai aspirīnu patiešām var izmantot arī kā viagru?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Jaunā pētījumā turku zinātnieki apstiprinājuši savu izvirzīto hipotēzi, ka regulāra aspirīna lietošana var vīriešiem palīdzēt tikt galā ar erekcijas problēmām.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā «International Urology and Nephrology», rakstīts: lai gūtu pozitīvus aspirīna lietošanas rezultātus, katru dienu vismaz sešas nedēļas ir jāizdzer viena 100 mg aspirīna tablete.

Pētījums (Angļu val.)

Pētījuma sākumā turku zinātnieki sapulcināja 184 aptuveni 48 gadus vecus vīriešus ar erekcijas problēmām, kuriem bija sešas nedēļas jālieto vai nu iepriekšminētā aspirīna deva, vai placebo tabletes. Eksperimenta beigās atklājās, ka to vīriešu dzimumspēja, kuri dzēra aspirīnu, bija paaugstinājusies par aptuveni 50 procentiem. Šis rādītājs nav sliktāks par viagras sniegto uzlabojumu, kas ir starp 48 un 81 procentu.

Revolucionārais pētījums ir pirmais, kas parāda, kā trombocītu skaita samazināšana asinīs var pozitīvi ietekmēt vīrieša erekciju.

Pētījuma autors Zeki Bairaktars (Zeki Bayraktar) skaidroja, ka dažiem vīriešiem ir vairāk trombocītu asinīs nekā citiem. Rezultātā viņu asinīs ir lielāks tromboksāna līmenis, kas zināms kā lielākais drauds vīrieša potencei. Savukārt aspirīns trombocītu skaitu asinīs samazina.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu