Mazda Vision Coupe apbalvots kā gada skaistākais konceptauto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mazda

33. starptautiskajā automobiļu festivālā (Festival Automobile International) Parīzē balvu «Gada skaistākais automobiļa prototips» saņēmusi Mazda Vision Coupe. Balvu 30. janvāra vakarā apbalvošanas ceremonijā Parīzē saņēma Mazda starptautiskais dizaina direktors Ikuo Maeda (Ikuo Maeda) kopā ar savu dizaineru komandu.

Žūrija, kuras sastāvā bija automobiļu un autosporta eksperti, kā arī slaveni arhitekti un modes dizaineri, par uzvarētāju izraudzījās oktobrī Tokijā atklāto Vision Coupe, kas šajā kategorijā izrādījās pārāks par deviņiem citiem nominētajiem modeļiem: Audi Aicon, BMW i Vision Dynamics, Kia Proceed Concept, Lamborghini Terzo Millennio, Mercedes-Benz AMG GT Concept, Mercedes-AMG Project One, Vision Mercedes Maybach 6 Cabriolet, Nissan Vmotion un Peugeot Instinct.

Šo pašu balvu Starptautiskajā automobiļu festivālā Mazda saņēma pirms diviem gadiem par satriecošo RX-Vision prototipu.

Kā jau liecina nosaukums, Vision Coupe — tāpat kā RX-Vision — iemieso Mazda nākamās paaudzes dizaina vīziju. Četrdurvju modeļa plūstošās proporcijas un uz aizmuguri novietotā kabīne atgādina klasisku kupejas dizainu un vienlaikus izstaro sporta automobilim raksturīgu spēcīgu virzību uz priekšu.

Tikmēr salona dizainā ir izmantota tradicionālās japāņu arhitektūras koncepcija, izveidojot trīsdimensionālu dziļumu, kas rada mierpilnu telpu. Visbeidzot, tā nosaukums godina vairāk nekā 50 gadus seno uzņēmuma tradīciju veidot tādas elegantas kupejas kā Mazda Luce Rotary jeb Mazda R130.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu