Labdarības koncertā vēža slimnieku atbalstam saziedoti 110 214 eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Labdarības koncertā «Mūzika & Dzīvība. Vienoti par iespēju!» vēža slimnieku atbalstam saziedoti 110 214 eiro, paziņojuši koncerta organizētāji.

Koncerts «Arēnā Rīga» ilga no otrdienas plkst.20 un noslēdzās īsi pirms plkst.1 naktī. Tajā tika vākti ziedojumi 30 vēža slimnieku ārstēšanai, kuriem nepieciešamās terapijas neatmaksā valsts. Lai nodrošinātu koncerta pieejamību un iespēju ziedot pēc iespējas lielākam skaitam cilvēku, biļetes uz koncertu maksāja 5 eiro, taču vienlaikus bija un aizvien ir iespējams ziedot arī papildu līdzekļus portālā «Ziedot.lv», vai arī pa ziedojuma tālruni 90067003.

Koncertā piedalījās tādi mākslinieki kā «Musiqq», «The Sound Poets», «Astro’n’out», «Iļģi», «Tumsa», «Pienvedēja piedzīvojumi», «Dzelzs Vilks», «Putnu balle», «Franco Franco» un Ipstens Kūns, «Satellites.lv», dziedātāji Jānis Stībelis, Aija Andrejeva, Fēlikss Ķiģelis, Ivo Fomins, «Goran Gora» un citi.

Koncerts sākotnēji bija iecerēts, lai vāktu līdzekļus mūziķa Valtera Frīdenberga ārstēšanai, bet šim mērķim portālā «Ziedot.lv» pagājušā gada novembrī jau tika saziedoti vairāk nekā 100 000 eiro.

Portālā «Ziedot.lv» vadītāja Rūta Dimanta iepriekš aģentūrai LETA stāstīja, ka pērn ik nedēļu portālā vērsies vismaz viens onkoloģijas pacients, kurš lūdza palīdzību, bet daļa no viņiem to nesagaidīja. «Pašlaik mūsu redzes lokā ir aptuveni 30 cilvēki, kuru terapiju izmaksas mainās, taču kopēji sasniedz gandrīz vienu miljonu eiro,» teica Dimanta. Viņa norādīja, ka ir medikamentu kursi, kas izmaksā no 70 000 līdz 80 000 eiro, un Latvijā tie nereti jāatmaksā pašiem pacientiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu