Ksenija Sobčaka dodas priekšvēlēšanu vizītē uz Čečeniju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS

Krievijas televīzijas personība Ksenija Sobčaka, kura izvirzījusi savu kandidatūru martā gaidāmajās Krievijas prezidenta vēlēšanās, nedēļas nogalē ieradās Čečenijā, lai protestētu pret cilvēktiesību aktīvista aizturēšanu un satiktos ar vietējiem vēlētājiem, raksta raidorganizācija BBC.

Sobčaka iestājās pret Groznijas cilvēktiesību aizstāvju organizācijas «Memoriāls» vadītāja Ojuba Titijeva aizturēšanu it kā par «narkotiku glabāšanu».

«Man šķiet, ka tagad ir ļoti svarīgi parādīt, ka mēs nebaidāmies. Visā Krievijā ir jādarbojas taisnai tiesai - arī Čečenijā,» teica Sobčaka, uzsverot, ka viens no viņas programmas pamatakmeņiem esot cīņa par politieslodzīto tiesībām.

Svētdienas pēcpusdienā Sobčaka dažu žurnālistu klātbūtnē nolika ziedus pie pieminekļa, kas veltīts bojāgājušajiem žurnālistiem, bet pēc tam devās pastaigā pa Vladimira Putina prospektu. Veikali tajā bija slēgti, lai gan saskaņā ar darba laiku tiem bija jābūt atvērtiem, novēroja «The Independent».

Pēc piketa Sobčaka sastapās ar neapmierinātiem vietējiem iedzīvotājiem, kas kliedza, lai viņa «brauc mājās», jo, pēc viņu domām, Sobčaka uz Čečeniju atbraukusi ar «nelabiem nodomiem», valdošo noskaņu apraksta BBC.

Titijevu aizturēja 9.janvārī. Viņa automašīnā atrada paciņu ar ar vielu, kam bija «specifiskā marihuānas smaka». Titijevs apsūdzēts narkotiku glabāšanā, taču viņš savu vainu noliedz. «Memoriāls» uzskata, ka lieta esot ierosināta tāpēc, lai iebiedētu cilvēktiesību aktīvistus Čečenijā un visā Ziemeļkaukāzā.

Sobčakas vizīte Čečenijā notika tajā pašā dienā, kad Maskavā notika pret pašreizējo Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu vērstas demonstrācijas, uz kurām bija aicinājis opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs.

Navaļnijs, kuram vēlēšanās liegts piedalīties kriminālas sodāmības dēļ, svētdien tika aizturēts, bet pēc tam atkal atbrīvots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu