Meksikas zemestrīces atskaņas: neparasta dzīvnieku patversme cenšas atgūties no posta

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pagājušā gada septembrī Meksiku satricināja spēcīga zemestrīce, kurā dzīvību zaudēja vairāk nekā 300 cilvēki, bet vēl vairāk nekā 6000 tika ievainoti. Zemestrīcē tika sapostītas daudzas ēkas. Lai arī kopš zemestrīces pagājuši jau četri mēneši, daudzi iedzīvotāji un uzņēmumi vēl tikai cenšas atgūties no dabas katastrofas sekām, tostarp «Can-geles» dzīvnieku patversme Mehiko, kas pašlaik atrodas īpašnieku kaimiņa aizlienētā garāžā, vēsta aģentūra AP.

Patversmi vada Hairs Benavidess un viņa sieva Marjama Gutjeresa de Velasko.

19.septembra zemestrīce nodarīja lielus postījumus piecstāvu ēkai līdzās pāra mājai, kurā kādreiz atradās patversme. Viņiem nācās steidzīgi pamest māju, un tagad pāris dzīvo kaimiņa garāžā, kur arī rūpējas par pamestajiem dzīvniekiem.

Cietušo piecstāvu ēku plānots nojaukt, tāpēc viņi savās mājās, visticamāk, nevarēs atgriezties vēl vairākus mēnešus, līdz nojaukšana būs pabeigta.

Foto: AP/Scanpix

Par spīti tam, pāris turpina rūpēties par aptuveni 20 suņiem un vienu cūku, kas palikuši bez saimniekiem. Viņi turpina uzņemt jaunus dzīvniekus, kam pēc tam cenšas atraust jaunus saimniekus. Patversmes vadītāji arī piedāvā dienas laikā pieskatīt kaimiņu mājdzīvniekus.

Tuvākajā apkārtnē pāris ir labi pazīstams, jo bieži savā koši sarkanajā «Volkswagen» busiņā dodas uz parku ar kuplu aprūpējamo dzīvnieku pulku.

Marjama lēš, ka vairāku gadu desmitu laikā ir pieņēmusi aptuveni 2000 suņu, kam arī atradusi jaunas mājas.

«Viņi ir daļa no manas dzīves,» stāsta sieviete. «Viņi man iemācīja, kas ir beznosacījuma mīlestība.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu