Aicina šķirot vējstikla šķidrumu kanniņas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Aicinot autovadītājus saudzēt dabu, AS «Latvijas Zaļais punkts» sadarbībā ar SIA «Narvesen Baltija» un auto preču vairumtirdzniecības uzņēmumu SIA «Getz Nordic» jau devīto gadu organizē akciju «Dod kannai otru iespēju!». Akcija norisinās no 15. janvāra līdz 15.martam. Autovadītāji, kuri nodos tukšo vējstikla šķidruma kannu konteinerā pie «Narvesen» tirdzniecības vietām «Neste» degvielas uzpildes stacijās, varēs piedalīties loterijā. Tās galvenā balva - izbrauciens trasē ar autosportistu un Eiropas čempionu rallijkrosā Super 1600 kategorijā - Jāni Baumani. Bez tam tiks izlozēti piecdesmit pircēji, kuri saņems «Narvesen» Premium vējstiklu šķidrumu komplektu.

«Mēs augstu vērtējam mūsu partneru un klientu «Narvesen» un «Getz Nordic» iesaisti vides saudzēšanas kampaņās. Ir daudz iespēju ikdienā dzīvot zaļāk, šī ir viena no tām, tāpēc aicinu autovadītājus izlietotās vējstiklu šķidruma kanniņas nodot pārstrādei, dodot iespēju turpināt savu dzīvi un taupīt arī tik vērtīgos dabas resursus,» uzsver AS «Latvijas Zaļais punkts» direktors Kaspars Zakulis.

Lai piedalītos balvu izlozē, iegādājoties logu mazgāšanas šķidrumu veikalā «Narvesen» pircējs saņems uzlīmi uz kuras jāaizpilda prasītā informācija. Uzlīme jāuzlīmē uz iztukšotās kannas un tā jāizmet speciālajā konteinerā pie «Narvesen» veikaliem «Neste» degvielas uzpildes stacijās.

SIA «Getz Nordic» Valdes loceklis Simons Kozlinskis: «Mūsdienās jebkuram autovadītājam tiek nodrošinātas aizvien lieliskākas iespējas parūpēties par vidi, neatsakoties no komforta, ko piedāvā pārvietošanās ar auto. Arī šī akcija, kuras laikā tieši autovadītāju viens no nepieciešamākajiem produktiem ziemā – vējstiklu šķidruma – iepakojums var tikt izmantots otrreizēji, ir viens no mozaīkas gabaliņiem lielajā kopainā, ko veido katrs sabiedrības loceklis, tostarp autovadītāji, lai dotu ieguldījumu mūsu visu kopējās telpas saglabāšanā.»

«Mēs apzināmies, ka cilvēku paradumi mainās pakāpeniski, un tieši tādēļ jau devīto gadu piedalāmies šajā akcijā, būdami gatavi izmantot visus spēkus, lai motivētu un iedvesmotu arī savus pircējus zaļākam dzīvesveidam. Un ar katru gadu cilvēku iesaiste arvien palielinās – tas mūs patiesi iepriecina un liek cerēt, ka pienāks brīdis, kad būs iespējams savākt atpakaļ visas izlietotās vējstiklu kanniņas,» uzsver SIA «Narvesen Baltija» Mārketinga un iepirkumu direktore Agnija Šmite.

Latvijā autovadītāji ik gadu izlieto ap 1,5 miljonu vējstiklu šķidruma plastmasas kanniņu. Katra kanniņa ir izmantojama vēlreiz – vai tā tiek atkārtoti uzpildīta vai arī pārstrādāta jaunās izejvielās.

«Esmu par tīru un sakoptu Latviju un tieši tāpēc atbalstu šo akciju! Ceru, ka šoferīši šo akciju pamanīs un piedalīsies tajā. Latvijā atkritumu šķirošana vēl nav tādā līmenī kā tas ir Rietumeiropā, bet ar kaut ko ir jāsāk un esmu priecīgs, ka arī Latvijā ar katru gadu aizvien vairāk cilvēku šķiro atkritumus! Tas ir ļoti nozīmīgs solis, lai saudzētu dabu!» uzsver autosportists un Eiropas čempions rallijkrosā Jānis Baumanis.

Plašāka informācija par akcijas norisi pieejama Latvijas Zaļā punkta mājaslapā www.zalais.lv un «Narvesen» mājas lapā www.narvesen.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu