Kreisie noraida koalīcijas iespēju ar Berluskoni pēc Itālijas parlamenta vēlēšanām

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Itālijas valdošā kreisi centriskā Demokrātiskā partija (PD) nav gatava pēc 4.martā gaidāmajām parlamenta vēlēšanām veidot «lielo koalīciju» ar ekspremjeru Silvio Berluskoni un viņa sabiedrotajiem, trešdien paziņojis premjerministrs Paolo Džentiloni.

«Lielās koalīcijas» veidošana tiek uzskatīta par ticamāko scenāriju, ja neviena partija vēlēšanās negūs pārliecinošu pārsvaru pār citām.

Pašreiz sabiedriskās domas aptaujās vadībā izvirzījies Berluskoni pārstāvētais konservatīvais bloks, taču tam nav pietiekami liela atbalsta, lai iegūtu parlamentāro vairākumu.

«Atbildot uz jūsu jautājumu tieši, nē, es nebūšu ieinteresēts,» intervijā ASV raidorganizācijai CNBC sacīja Džentiloni, jautāts par iespējamo koalīcijas izveidošanu ar Berluskoni pārstāvēto bloku.

Tomē premjerministrs norādīja, ka pastāv atšķirība starp Berluskoni vadīto konservatīvo partiju «Forza Italia» («Uz priekšu, Itālija!») un tās sabiedrotajiem - labējā spārna partijām «Ziemeļu līga» un «Fratelli d'Italia» («Itālijas brāļi»).

Lai gan Berluskoni to ir noliedzis, daudzi uzskata, ka viņš pēc vēlēšanām var pārtraukt sadarbību ar saviem koalīcijas partneriem un noslēgt vienošanos ar PD.

Pēc pēdējām parlamenta vēlēšanām 2013.gadā galarezultāts bija tieši tāds.

Arī Džentiloni sacīja, ka, viņaprāt, Berluskoni izveidotā koalīcija nepastāvēs ilgi.

Džentiloni noraidīja iespēju, ka pie varas varētu nākt populistiskā Pieczvaigžņu kustība (M5S), kas pašreiz ir trešais lielākais politiskais spēks Itālijā, un uzsvēra, ka PD ir gatava vienoties, lai nodrošinātu politisko kontinuitāti.

«Es domāju, ka mēs būsim potenciālās koalīcijas pīlārs,» sacīja premjerministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu